Datum: 05/11/2009 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadion Partizan Belgrado
Club opnieuw maatje te sterk
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Club opnieuw maatje te sterk
Foto: © SC

Club Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan in de Europa League. Blauw-zwart won met 2-4 op het veld van Partizan Belgrado. Dorge Koueamaha maakte twee doelpunten.

Club Brugge begon scherp aan de partij. Een vrije trap van Michael Klukowski scheerde de kruising. Blauw-zwart liet Partizan echter terug in de wedstrijd komen en Stijn Stijnen had een knappe reflex nodig om Brana Ilic van de openingstreffer te houden.

In het slotkwartier van de eerste helft trok Club Brugge de wedstrijd dan toch naar zich toe. Het was opnieuw Ivan Perisic die de ban brak. De Servische verdediging liet een voorzet van Klukowski tot aan de tweede paal hobbelen, de Kroaat had het leer maar binnen te duwen.

Perisic lag ook aan de basis van de tweede Brugse treffer. Geraerts speelde de aanvallende middenvelder mooi vrij op de flank en Dorge Kouemaha maakte Perisic' voorzet met een subtiel hakje subliem af.

Club Brugge zat op rozen, maar maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk. Bij een eerste waarschuwingsschot van Partizan dook Stijnen met ware doodsverachting en met succes in de voeten van Lamine Diarra, maar net na rust was het wel raak. Een mak verdedigend Club liet Adem Ljajic heel makkelijk een voorzet van Milos Bogunevic tegen de netten prikken.

Dorge Kouemaha leek met een mooie tweede treffer, de Kameroener nam het leer knap aan op de borst en stak het op een dito manier in de verste hoek voorbij Dragan Radoslavljevic, Club Brugge definitief op weg te zetten naar de winst.

Partizan sloeg echter opnieuw terug. Invaller Washington kopte eerst nog centimeters naast de kooi van Stijnen, maar bij zijn tweede kopbal was het wel raak.

De Servische hoop werd opnieuw de kop ingedrukt. Een doelpunt van Vadis op vrije trap gaf Club Brugge opnieuw een bonus van twee doelpunten. Deze keer slaagden de Serviërs er niet meer in om een vuist te maken. Mladen Krstajic werd nog met rood van het veld gestuurd.

Club wordt zo tweede in zijn poule, want Toulouse ging thuis met 0-2 onderuit tegen Shakhtar Donetsk. Blauw-zwart speelt begin december op het veld van de Oekraïners. (AN)

Herbeleef Partizan Belgrado - Club Brugge

Europa League

 Eerste ronde (Speeldag 4)