cluClub Brugge
touToulouse
1-0
Datum: 16/12/2009 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Jan Breydel
Perisic doet het opnieuw in de toegevoegde tijd
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Perisic doet het opnieuw in de toegevoegde tijd
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich na een glansloze prestatie gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Europa League. Het was echter bibberen tot de laatste minuut. Ivan Perisic zorgde in de toegevoegde tijd voor de bevrijdende treffer.

Adrie Koster verraste met zijn opstelling. De Zeeuw gooide Dorge Kouemaha als enige spits in de strijd. De Kameroener kreeg Perisic, Dirar en Geraerts als aanvallende middenvelders in steun. Sonck en Akpala bleven negentig minuten lang op de bank.

 

De opening van Club Brugge was hoopgevend. Blauw-zwart probeerde meteen het vuur aan de lont te steken en ging op zoek naar een vroeg doelpunt. Karel Geraerts kopte, met Antolin Alcaraz in de rug, een goede mogelijkheid in het zijnet.

 

De goede intenties uit de eerste vijf minuten smolten echter als sneeuw voor de zon. Op het schaatsveld van Jan Breydel vergat Club Brugge verzorgd te voetballen en koos het al te snel voor de lange bal. Kouemaha kon er op zijn gele schoenen maar weinig mee aanvangen. Nabil Dirar probeerde de boel zelf te veel te forceren.

 

De technisch onderlegde Fransen kenden minder problemen met het harde speelveld en waren in de eerste helft zelfs de gevaarlijkste ploeg. Paulo Machado dreigde twee keer via een vrije trap en een individuele actie. Stijn Stijnen greep twee keer goed in.

 

Club Brugge toonde na de rust een ander gezicht. Het voetbal was nog altijd allesbehalve hartverwarmend, maar blauw-zwart dreigde nu wel. Een vluchtschot van Michael Klukowski zoefde over het doel van Mathieu Valverde. Kouemaha en Dirar probeerde het met een lage schuiver.

 

Ook de ingevallen Ronald Vargas en, opnieuw, Kouemaha faalden in afwerking. Blauw-zwart wachtte tot de allerlaatste minuut om de kwalificatie veilig te stellen. Een paar hete standjes voor het doel van Stijnen zadelden Club bijna op met een fikse kater, maar het bleef bij wat angstzweet. Ivan Perisic zorgde net als in Toulouse voor de bevrijdende treffer in de toegevoegde tijd. Club Brugge verdwijnt vrijdag in de pot voor de loting van de 1/16de finales. (AN)
Herbeleef Club Brugge - Toulouse

Europa League

 Eerste ronde (Speeldag 6)