Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Luminus Arena
Hazard komt winnen in Genk
Steurbaut Kersten

Racing Genk mag de hoop op de poules van de Europa League opbergen. In eigen huis ging het met 1-2 onderuit tegen Lille.

Racing Genk voetbalde ruim een half uur goed mee met Lille, maar de Limburgers slaagden er niet in om doelman Ludovic Butelle te bedreigen.

De bezoekers testten via een schot van Mathieu Debuchy de vuisten van Davino Verhulst en duwden de laatste tien minuten voor rust het gaspedaal in. Met succes. Lille profiteerde optimaal van balverlies van Elyaniv Barda en Gervinho schotelde de 0-1 op het hoofd van Stéphane Dumont.

Lille schoot na rust sterk uit de startblokken en werd al snel beloond. Een vrije trap rolde tot voor de voeten van Robert Vittek. De aanvaller kreeg een zee van tijd en trapte het leer met een gelukje door een bos van Limburgse benen voorbij Verhulst.

Daniel Tozser bracht Genk meteen terug in de wedstrijd vanop vrije trap, maar verder dan een eerredder kwam het niet meer. Integendeel. Vittek was nog heel dicht bij de 1-3, maar gleed uit voor hij kon schieten. Verhulst zweefde een inzet van Dumont nog uit doel.