Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Lech Poznan bezorgt Club in slotseconden een kater
Fabian Morren

Club Brugge heeft in de slotfase nog een heel duur tegendoelpunt geslikt op het veld van Lech Poznan. Door een goal in blessuretijd verloor blauw-zwart de heenwedstrijd met 1-0.

Club begon heel goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft kansen voldoende om de score te openen. Zo kregen Joseph Akpala en Ronald Vargas een reuzekans, maar de Nigeriaan en de Venezolaan vergaten te scoren.

Lech Poznan loerde op de counter, maar was in de eerste helft amper gevaarlijk. Na de rust wijzigde het spelbeeld. De eerste kans was wel nog voor blauw-zwart. Joseph Akpala zag zijn schot gered worden door Kasprzik. Club haalde wel opgelucht adem toen Antolin Alcaraz een bal van de lijn keerde en een afgeblokt schot van Lewandowski nipt over het doel van Stijnen belandde.

De bezoekers kwamen in het slot van de wedstrijd nog even onder druk. Een vrije trap van Ganczarczyk belandde centimeters naast. Nadien probeerde Club de rust te bewaren, maar liep het in de slotseconden alsnog tegen een tegengoal aan. Een voorzet van Peszko verraste iedereen. Blauw-zwart staat zo voor een loodzware opdracht in de terugwedstrijd om de groepsfase van de Europa League alsnog te bereiken. (AN)