Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille laat Genk kansloos
Fabian Morren

RC Genk is er niet in geslaagd om de 1-2-achterstand uit de heenwedstrijd nog weg te werken. De Limburgers verloren de return bij Lille met 4-2.

Lille klom al na tien minuten op voorsprong. Op aangeven van Gervinho scoorde Toni De Melo de openingstreffer. Genk had het moeilijk in het eerste deel avn de wedstrijd, maar kwam toch terug in de wedstrijd na een overtreding in het strafschopgebied op Daniel Pudil. Elyaniv Barda zette de penalty om en bracht de bezoekers zo weer langszij.

Genk haalde met die gelijke stand de rust en had zo in de tweede helft aan één doelpunt genoeg om verlengingen af te dwingen. Defensieve blunders beslisten er echter anders over. Joneleit leidde met een slechte pass het tweede doelpunt van Lille in. Dumont nam het geschenk in dank aan en knalde de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Bij Lille kwam Hazard in het laatste kwart van de wedstrijd nog in de ploeg en de aanvaller zorgde voor de 3-1. Deze keer was het Hans Cornelis die dom balverlies leed. Even later werd maakte De Melo met een hard schot de pil voor Genk nog wat bitterder. Bij Genk kreeg Pudil in de slotfase nog een rode kaart en milderde Tözser met een mooie vrije trap nog tot 4-2.