zagDinamo Zagreb
cluClub Brugge
Datum: 21/10/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Maksimir Zagreb

Herbeleef Dinamo Zagreb - Club Brugge (Europa League )

Volg de match tussen Dinamo Zagreb en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge trekt voor zijn derde groepswedstrijd in de Europa League naar het Kroatische Dinamo Zagreb. Club miste zijn start compleet en kwam tot nu toe niet verder dan een puntendeling thuis tegen PAOK Saloniki. Dinamo verraste op de eerste speeldag door Villarreal puntenloos huiswaarts te sturen, maar struikelde enkele weken geleden bij PAOK. Als blauw-zwart in de race wil blijven voor de eerste twee plaatsen, dan pakt het best minstens een punt in Kroatië. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder de geschorste draaischijf Ronald Vargas. Jonathan Blondel bleef ziek achter in België en ook Stijn Stijnen, Joseph Akpala en Jorn Vermeulen zijn nog niet wedstrijdfit. Geert De Vlieger verbijt de pijn aan de ribben en verdedigt het Brugse doel. Verrassing in de opstelling: Jeroen Simaeys neemt achteraan de plaats in van Ryan Donk die naar de bank verhuist. Op het Brugse middenveld maakt Wilfried Dalmat zijn opwachting.
Opstellingen
Dinamo Zagreb: Kelava Ivan, Biscan Igor, Tonel Vilar Nogueira Sousa Antonio Leonel, Cufré Leandro Damian, Vrsaljko ?ime, Morales Flores Pedro Andrés, Chago de Confiance Mathias Dellgoue, Badelj Milan, Ademi Arijan, Rukavina Ante, Cruz Campos Jorge Sammir.
Club Brugge: De Vlieger Geert, Hoefkens Carl, Diaz Junior Enrique Campbell, Simaeys Jeroen, Camozzato Marcos, Geraerts Karel, Dalmat Wilfried, Odjidja-Ofoe Vadis, Dirar Nabil, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
Dinamo Zagreb brengt de partij op gang.
2
Man man man, wat een geluk voor Club. Na een uitbraak op rechts aarzelt De Vlieger en blijft in doel staan. Hierdoor komt Sammir alleen voor de Clubdoelman, maar die schudt nog een goede redding uit zijn mouwen.
3
Ook Club laat zich meteen gelden. Dirar dwingt Kelava tot een safe, maar Dalmat is goed gevolgd. Cufré steekt er echter nog een voetje tussen, waardoor de bal niet in doel, maar in hoekschop belandt.
6
 Gele kaart voor Nabil Dirar
Dirar loopt al snel tegen een geel karton aan.
9
Club heeft zich goed hersteld na die snelle prik van Dinamo. Perisic dwingt een hoekschop af. De bal blijft in het strafschopgebied hangen, waarna Geraerts kan uithalen. Kelava moet opnieuw met een redding uitpakken.
10
En daar is Dinamo dan weer. Sammir loopt zich vrij op rechts en probeert in het centrum een ploegmaat te bedienen. De Brugse verdediging reageert attent en kan ontzetten.
15
Bij Dinamo schreeuwen ze om een strafschop wanneer Ademi bij een hoekschop door een Brugse speler tegen de grond gewerkt wordt. De Israëlische ref ziet er geen graten in.
16
Dirar gaat door op links en probeert Dalmat te bereiken. De Fransman staat goed afgedekt en bij Dinamo kunnen ze de bal ontzetten.
18
Op een vrijschop van Dalmat gaat Kelava onder de bal door. Geraerts kan echter onvoldoende richting aan zijn kopbal geven om gevaarlijk te zijn.
24
Club komt er goed uit op de counter. Dalmat lanceert Geraerts en die aarzelt niet. Vanuit schuine positie viseert de Clubmiddenvelder de vuisten van Kelava.
27
De partij is momenteel in evenwicht. Beide teams hebben elk al een tweetal goede mogelijkheden gekregen om de score te openen.
28
Odjidja probeert Kouemaha in de rug van de thuisverdediging diep te sturen. Kelava is echter eerder op de bal dan de Kameroener.
29
Club moet toch efficiënter met zijn kansen gaan omspringen. Dirar breekt uit van op de eigen helft en speelt de bal tijdig af aan Odjidja. De Brugse middenvelder kraakt echter volledig zijn schot. Kouemaha is wel goed gevolgd om de afvallende bal binnen te koppen, maar Biscan troeft de bezoekende spits in de lucht af.
35
Dalmat legt de bal goed af voor Geraerts. De Limburger rukt op tot aan de rand van de zestien en legt aan. Het leer zoeft een metertje over het thuisdoel.
36
In een duel met Odjidja maakt Sammir een slaande beweging in het gezicht van de Brugse middenvelder. Ref Yefet heeft die actie niet gezien en laat betijen. Bij Club voelen ze zich bekocht, zeker omdat Vargas bij Villarreal rood kreeg voor een veel lichtere fout.
39
Kouemaha wil van aan de hoek van het strafschopgebied de bal met rechts in doel draaien. Zijn poging strandt op het dak van het doel.
41
 Gele kaart voor Wilfried Dalmat
Dalmat belet de Kroaten om uit te breken en krijgt terecht geel.
44
Perisic werpt snel in naar Dirar, die zich van zijn tegenstander ontdoet en het leer richting verste kruising stuurt. De poging van de Marokkaan gaat echter over.


Scheidsrechter
Rust
Dinamo Zagreb en Club Brugge gaan rusten met een brilscore, maar die tussenstand is niet de correcte weergave van het spelbeeld. In de beginfase kregen beide teams een reuzekans die ze verkwanselden. Club speculeerde nadien op de counter en had langs Geraerts, Odjidja en Kouemaha mogelijkheden genoeg om de score te openen. De Bruggelingen moeten alleszins moed putten uit deze eerste helft, want er valt zeker iets te rapen in het Maksimirstadion.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Morales draait de bal over de muur, maar De Vlieger zit in de goede hoek en laat het leer gewoon naast vliegen.
45
Vadis begaat een overtreding op Sammir op een interessante plaats voor Dinamo.
46
Perisic en Kouemaha brengen de bal opnieuw aan het rollen. Kan Club in de tweede helft het laken naar zich toe trekken?
51
Voorlopig valt er niet zo veel te beleven. Perisic gaat op wandel en besluit het van op afstand te proberen. De bal gaat echter recht op Kelava af.
52
Rukavina ontdoet zich van Hoefkens, maar Simaeys sluit goed bij en remt de thuisspeler af. Vadis is goed gevolgd en verdedigt rustig uit.
56
Chago gaat door op de voet van een sterk spelende Geraerts. De middenvelder van Club gaat tegen de vlakte en blijft liggen. Hopelijk kan de Limburger verderspelen, want hij zorgt voor rust op het Brugse middenveld en onderschept veel aanvallen van de Kroaten.
57
Een zucht van opluchting gaat over de Brugse bank, want Geraerts is opgelapt en betreedt opnieuw het veld.
62
Dalmat geeft niet echt blijk van een grote concentratie. Na een aantal mislukte hoekschoppen stuurt de Fransman nu een vrijschop de verdoemenis in. Dit zijn nochtans de momenten waarvan Club het moet hebben.
63
Club breekt snel uit langs Kouemaha en Perisic. De Kroaat in Brugse loondienst gaat voor eigen succes, maar besluit veel te zwak in de armen van Kelava.
63
Rukavina loopt er Simaeys af. De Vlieger kent echter geen problemen met het schot van de Kroaat.
67
Vadis verspeelt de bal en die komt uiteindelijk in de voeten van Cufré terecht. De Argentijn ziet zijn pegel naast het doel van De Vlieger gaan.
70
Vervangen Arijan Ademi
Ingevallen Ivan Tomečak


72
Dalmat schudt nu toch eens een goede actie uit zijn benen en dribbelt zich de Kroatische zestien binnen. De voorzet van de Fransman bereikt echter geen medespeler.
75
Dinamo krijgt een strafschop. Simaeys krijgt de bal niet weg en De Vlieger bokst de bal weg boven het hoofd van Sammir. De Brugse doelman duwt nadien de Dinamospeler lichtjes en krijgt de fout tegen.
76
 Gele kaart voor Geert De Vlieger

77
Laat ons zeggen dat gerechtigheid geschiedt. Sammir benut de kans niet en trapt de licht toegekende strafschop tegen de paal. Is dit het momentum voor Club?
80
Vervangen Ante Rukavina
Ingevallen Fatos Beqiraj


81
Beciraj staat amper een minuut op het veld of hij lukt bijna de 1-0. Sammir troeft Hoefkens in de lucht af, waarna Beciraj vrij kan inkoppen. De Vlieger heeft echter een uitstekende handreflex in huis en weert het gevaar.
84
Na een zwakke vrijschop van Marcos trekt Dinamo naar voren. Sammir gaat zijn kans van ver, maar ziet zijn schot toch enkele meters over het Brugse doel vliegen.
86
Oh la la, Kouemaha had zowaar de 0-1 aan de voet. Dirar speelt Perisic mooi vrij en de Kroaat zet loepzuiver voor naar de vrijstaande Kouemaha. De Kameroener komt een teenlengte te kort om de bal over de doellijn te werken.
87
Vervangen Pedro Andrés Morales Flores
Ingevallen Luis Ezequiel Ibáñez


89
Kan Club standhouden in de slotminuten?
90
Na een mooie actie van de thuisploeg kraakt Tomecak zijn schot. De Vlieger kan de bal makkelijk oprapen.
91
 Gele kaart voor Fatos Beqiraj



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.