Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Club neemt afscheid van Europa met nederlaag
Steurbaut Kersten

Club Brugge sluit zijn Europese campagne af met een nederlaag tegen Villarreal. Blauw-zwart kwam op voorsprong, maar gaf alles weg in vijf minuten. Zondag tegen Anderlecht zal het beter moeten.

Adrie Koster wilde, met het oog op de topper tegen Anderlecht, Europa verlaten met een goed resultaat neerzetten tegen Villarreal. De Zeeuw wilde echter ook niet veel risico’s nemen en voerde zes wissels door in vergelijking met de ploeg die ging winnen op KV Mechelen.

Met de schrik vrij

Na twee minuten kwam Club Brugge al met de schrik vrij. Geert De Vlieger kreeg een vrije trap van Marcos Senna niet onder controle en mocht blij zijn dat Joan Capdevilla de wenkende kans in de rebound tot twee keer toe onbenut liet.

Club Brugge kreeg van Villarreal de tijd en ruimte om enkele mooie combinaties op de mat te leggen en Dorge Kouemaha kopte de thuisploeg na een collectieve actie dan ook niet onverwacht op voorsprong. Een schot van Jonathan Blondel, voor de gelegenheid kapitein, belandde via de vingertoppen van Diego Lopez en de kruising voor de Kameroener. Een voorts zwak spelende Kouemaha kon niet meer missen.

Lang kon Club Brugge niet genieten van zijn voorsprong. Giuseppe Rossi werd volledig vrijgelaten en kopte al snel de gelijkmaker over De Vlieger. Na een lichte duwfout van Ryan Donk legde scheidsrechter Mazic de bal op de stip. In twee tijden, de eerste strafschop moest hernomen worden, maakte Rossi zijn tweede van de avond.

Club Brugge was even van slag, maar probeerde in de tweede helft met veel goede moed de scheve situatie recht te zetten. Met de goedkeuring van de Spaanse bezoekers tikte blauw-zwart de bal rond, maar echt dreigend was het allemaal niet. Een schicht van Perisic zoefde nipt naast. De gelijkmaker van Kouemaha werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Geen zege

Op de tegenaanval was Villarreal nog een paar keer dicht bij de 1-3, maar Rossi en Marco Ruben vonden De Vlieger op hun weg naar doel. Zo neemt Club Brugge afscheid van Europa met een nederlaag. Blauw-zwart wist geen enkele groepswedstrijd in de Europa League winnend af te sluiten.