Datum: 15/07/2010 19:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - TPS (Europa League )

Volg de match tussen Cercle Brugge en TPS live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Twee opgemerkte figuren in het Ottenstadion zijn Jacky Mathijssen en Mogi Bayat.

Vooraf
Cercle Brugge trapt als eerste Belgische ploeg het Europese seizoen op gang. In de tweede voorronde van de Europa League maakt Bob Peeters zijn vuurdoop als coach op het hoogste niveau tegen TPS Turku. Oleg Iachtchouk, Tony Sergeant en Honour Gombami zijn geblesseerd; Igor Gjuzelov en Bojan Bozovic mogen naar een nieuwe ploeg uitkijken en werden niet geselecteerd. Bij TPS is het vooral uitkijken naar draaischijf Riku Riski en en Fins international Jonatan Johansson. Targetman Babatunde Wusu zit niet in de kern. De wedstrijd vindt plaats in het Gentse Ottenstadion.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Portier Anthony, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Boi Frederik, Foley Dominic, Reynaldo Dos Santos Silva , Prince Nyoni Vusumuzi, Van Eenoo Lukas.
TPS: Moisander Hendrik, Milsom Robert, Nyberg Jaakko, Rahmonen Sami, Heinikangas Jarno, Manninen Mikko, Riski Riku, Aaritalo Mika, Kolehmainen Toni, Johansson Jonatan, Cleaver Chris.
1
Foley en Van Eeno trappen de eerste Europese partij van Cercle in veertien jaar op gang.
3
TPS krijgt een vrijschop op een interessante plek.
4
Magristrale beweging van Reynaldo, maar de voortzetting van zijn actie wordt door een Fins been afgeblokt.
4
Oh la la, wat een kans voor Nyberg. Van dichtbij knalt de bezoeker nog in het zijnet.
10
Viane komt een stap te kort en ziet Riski naar het doel van Verbist oprukken. Cornelis kan het schot van de Finse draaischijf nog tijdig keren.
11
Beide ploegen lijken in de openingsfase aan elkaar gewaagd en tasten vooralsnog af. Cercle probeert wel naar voren te spelen, maar het is duidelijk nog zoeken voor de formatie van Bob Peeters. De Finnen speculeren op de counter.
15
Cornelis met een diagonale cross richting Van Eenoo, maar Moisander komt gepast uit zijn doel.
16
Johansson legt aan van aan de hoek van de backlijn. Verbist gaat goed plat en klemt de bal.
20
Boi controleert de bal met de borst en legt aan van ver. Zijn schot is niet gekadreerd en hobbelt een eindje naast het bezoekende doel buiten.
21
Boi probeert Foley door de Finse verdediging te sturen, maar de Ier loopt de andere kant dan de bal uit. Hier zat meer in. Het Cerclepubliek kan het wel smaken en applaudisseert.
22
Nu toch wat meer dreiging van de 'thuisploeg'. Van Eenoo vecht zich aan de achterlijn tot bij de bal, maar zijn voorzet wordt nog tijdig afgeremd vooraleer Foley in balbezit komt.
25
Aaritalo wordt mooi vrijgespeeld in de zestien, maar de bezoeker bewijst dat hij niet over de meest verfijnde traptechniek beschikt. Zijn schot belandt aan de overkant over de zijlijn.
26
Nyoni neemt een afvallende bal in één tijd op de slof en ziet zijn poging niet zo ver over het doel van Moisander zoeven.
32

Goal
Doelpunt van Mika Aaritalo (Mikko Manninen)
Koude douche voor Cercle. Aaritalo kan nog net de punt van zijn voet tegen een voorzet van Manninen zetten en de bal gaat onder Verbist in doel.
37
Cercle kan niet onmiddellijk een vuist maken. Het blijft voor de thuisploeg opletten voor de snelle tegenprikken waarbij Riski vaak het vertrekpunt is.
39
Milsom met een vrijschop van aan de achterlijn, maar Nyberg kan onvoldoende richting geven aan zijn kopbal. De bal gaat naast.
41
Cercle geeft een aangeslagen indruk. Het zijn de Finnen die momenteel de wet dicteren. Cleaver onderstreept dit met een knal van ver die niet zo ver naast de kooi van Verbist vliegt.
43
Dan toch een kansje voor Cercle. Moisander gaat onder een hoge voorzet van Cornelis door, maar Van Eenoo kopt naast.
44
Amai, Cercle ontsnapt aan de 0-2. Johansson slaagt erin om van dichtbij de bal nog over de lat te koppen.


Scheidsrechter
Rust
TPS trekt met een 0-1-voorsprong de rust in en dat is al bij al verdiend op basis van het aantal kansjes. Cercle slaagde er zelden in goed combinatievoetbal op de mat te leggen en vond moeilijk de vrije man. De Finnen speculeerden op de counter. Na het doelpunt van Ääritalo gaf groen-zwart een aangeslagen indruk waarna de bezoekers de wet dicteerden. Bob Peeters zal een serieus konijn uit zijn hoed mogen toveren om Cercle alsnog voorbij een stugge tegenstander te loodsen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn weer weg.
46
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Renato Neto


51
Cercle probeert TPS nu toch wat onder druk te zetten. Kansen levert dit vooralsnog niet op.
55
Wat een kans voor Boi. De voorzet van Reynaldo wordt door een Fin slecht ontzet waardoor het leer zomaar in de voeten van de vrijstaande Boi belandt. Die is blijkbaar te verrast dat hij oog in oog met Moisander staat en besluit pal op de TPS-doelman.
60
Cercle laat onder impuls van een bedrijvige Neto de bal nu wel goed rondgaan, al beperkt zich dat voornamelijk tot lateraal voetbal.
61
Nyoni met een loepzuivere voorzet op het hoofd van Foley. De Ier kan zich echter niet voldoende afzetten en ziet zijn kopbal door Moisander gestopt worden.
62
Vervangen Arnar Vidarsson
Ingevallen Sergiy Serebrennikov


66
Het schot van Reynaldo wordt afgeblokt.
69
Het voetbal van Cercle oogt veel rustiger en verzorgder dan voor de pauze. De gelijkmaker zou op dit moment zeker verdiend te noemen zijn. De Finnen geraken bijna niet meer over de middenlijn. Weer wordt een schot van Reyanldo gekeerd.
73
Vervangen Dominic Foley
Ingevallen Yang Wang


80
De tank bij groen-zwart lijkt leeg te zijn. De druk op de bezoekers vermindert en de thuisploeg zoekt meer en meer zijn heil in de lange bal. Daarmee kan je deze stugge Finnen echter niet verontrusten.
82
Daar was bijna de gelijkmaker. Een afgeweken bal van Neto zwaait centimeters naast de paal buiten.
86
Moisander lost een hoekschop van Nyoni, maar bij Cercle kan niemand de voet tegen de bal zetten. De gelijkmaker zou zeker verdiend zijn.
87
Vervangen Mika Aaritalo
Ingevallen Roope Riski


90
Serebrennikov gaat neer aan de rand van de zestien, maar de ref ziet er tot woede van de Cercleaanhang geen graten in.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.