feyFeyenoord
gntKAA Gent
Leroy Fer 78'
1-0
Datum: 19/08/2010 19:15
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: De Kuip
AA Gent staat voor zware opdracht na late goal
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
AA Gent staat voor zware opdracht na late goal
Foto: © SC

AA Gent zal volgende week zijn tenen mogen uitkuisen om de poorten naar de Europa League open te beuken. De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar Leroy Fer bezorgde Feyenoord in de slotfase een leuke uitgangspositie.

In de derde voorronde van de Champions League werd AA Gent nog gewogen en veel te licht bevonden voor Dinamo Kiev. Met een jong en onervaren Feyenoord kregen de Buffalo's in de play-offs van de Europa League een tegenstander die meer op hun maat is gesneden. 

AA Gent toonde zich lange tijd de evenknie van de veertienvoudige Nederlandse landskampioen. De Belgische vicekampioen, met Skarabot, Azofeifa en Soumahoro aan de aftrap, moest in de eerste tien minuten wel even naar adem happen, maar zette daarna zijn voet probleemloos naast die van de Rotterdammers.

Meer zelfs. Onze landgenoten creëerden in de eerste 45 minuten de beste kansen tegen een defensief kwetsbaar Feyenoord. Elimane Coulibaly besloot na een perfecte tegenaanval een beetje knullig in het zijnet en Yassine El Ghanassy -vrije baan richting doel na een subtiel hakje van Randall Azofeifa- onderstreepte nogmaals dat hij geen afwerker is.

AA Gent had dus de rust dus kunnen induiken met een voorsprong. Al gebiedt de eerlijkheid ons ook om te zeggen dat Feyenoord minstens één keer raak had moeten treffen. Ruben Schaken kwam in de eerste minuut slechts tien centimeter te kort om een voorzet van Georgino Wijnaldum tegen de netten te koppen. Ron Vlaar, tweemaal, Leroy Fer en Wijnaldum misten maar nipt het kader.

In de tweede helft plooide Gent echter terug op zijn eigen helft. Lange tijd leek de tactische keuze van Francky Dury ook te renderen. Feyenoord slaagde er immers amper in om in de buurt van Bojan Jorgacevic te komen.

De Rotterdammers voerden de druk op en een doelpunt kon niet uitblijven. Een kopbal van Karim El Ahmadi werd door Bernd Thijs nog van de lijn gekeerd. Twaalf minuten voor tijd brak de veer. Leroy Fer, het grote talent van Feyenoord schoof met een gelukje - Thijs en Grondin gingen naast de bal - het leer onder Jorgacevic.

De Buffalo's slaagden er niet meer in om nog iets terug te doen. De eerste helf bewees dat AA Gent de ambitie mag hebben om dit Feyenoord uit Europa te kegelen, maar een 1-0-nederlaag is een linke uitslag om die ambitie ook om te zetten in realiteit. (AN)

Herbeleef Feyenoord - KAA Gent

Vooraf

Europa League

 Vierde voorronde (Heen)