Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Vernedering voor Manchester United in Europa League
Dirk Pieters

Manchester United heeft na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd in de Europa League verloren van Athletic Bilbao. De Spaanse club won met 2-1. Het Europese avontuur van de Engelse club zit er al op.

Fernando Llorente schitterde opnieuw tegen Manchester United. De aanvaller opende na 23 minuten de score. Een heerlijk mooie volley van de spits.  Het zag er behoorlijk dramatisch uit voor de Engelse topclub dat ook de heenwedstrijd al had verloren op eigen veld met 2-3. De bezoekers probeerden wat terug te doen, maar ook heel wat hoekschoppen leverden niet veel op. Zo mocht de Spaanse club met een mooie voorsprong gaan rusten.

Ook na de pauze bleven de Spanjaarden makkelijk de controle over de wedstrijd  behouden. Het deed Manchester United nog meer pijn toen De Marcos er zelfs 2-0 van maakte.  Tien minuten voor tijd kon Wayne Rooney nog de eerredder scoren. De aanvaller knalde de bal enig mooi in doel. Dat veranderde niets aan de feeststemming in het stadion. Het is duidelijk dat het nog een lange nacht zal worden voor de supporters van Bilbao.