Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: City of Manchester Stadium
Exit Manchester City na waanzinnige thriller
Dirk Pieters

Niet enkel Manchester United ligt uit de Europa League, maar ook Manchester City heeft zich niet weten te plaatsen. In een ware thriller won het met 3-2, maar dat volstond niet.

Wie dacht dat Manchester United en Manchester City simpel de finale zouden halen in de Europa League, mag het wel vergeten. Beide clubs liggen uit Europa. Manchester City won op eigen veld met 3-2, maar dat volstond niet na de nederlaag in de heenwedstrijd.

Fernández en Wolfswinkel zorgden nog voor de rust voor een 0-2 voorsprong voor Sporting Lissabon. Een hels fluitconcert was het gevolg aan het einde van de eerste helft. Aan het begin van de tweede helft zorgde Agüero toch even voor wat spanning met zijn doelpuntje. En wat voor een spanning? Plots lukte alles en toen Balotelli er 2-2 van maakte vanop de stip begon het pas echt.

Tien minuten voor tijd werd het pompen of verzuipen toen Agüero er 3-2 van maakte. In de slotfase zette Manchester City alles op alles en Joe Hart werd bijna de held, maar zijn kopbal ging maar net naast. Exit voor Manchester City.