Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Veltins-Arena
Huntelaar de held van Schalke
Dirk Pieters

FC Twente heeft zich niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van Europa League. Het moest zich in de tweede helft toch gewonnen geven tegen Schalke 04; 4-1.

Twente kwam al snel op voorsprong. Na amper tien minuten zorgde middenvelder Janssen voor de openingstreffer. De thuisploeg leek niet echt van slag na het doelpunt en wie anders dan Klaas Jan Huntelaar bracht de stand terug in evenwicht voor de rust.

In de tweede helft bleef de wedstrijd goed over en weer gaan. Raúl González en onze landgenoot Nacer Chadli kregen kansen om te scoren, maar het was opnieuw Huntelaar die de netten deed trillen met zijn tweede van de avond.  Jermaine Jones schoot de bal van de kwalificatie in doel; 3-1 en boeken toe voor Twente. In de slotfase zorgde Huntelaar voor de 4-1 eindstand.