Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Friuli
Overwinning Udinese niet voldoende tegen AZ
Dirk Pieters

Di Natale leek in de beginfase geen genade te kennen met AZ. De aanvaller van Udinese leek de held te gaan worden, maar een tegendoelpunt van Falkenburg bezorgde AZ toch de kwalificatie.

AZ had de heenwedstrijd gewonnen met 2-0, maar al snel leek dat misschien niet echt voldoende te zijn. Al na een kwartier spelen had Udinese die voorsprong al weggewerkt. Di Natale zette al na drie minuten de 1-0 op het bord en amper tien minuten later trapte hij zijn tweede van de avond tegen de netten. Alsof dat nog niet genoeg was, moest Viergever al na drie minuten naar de kant met een rode kaart. De bezoekers helemaal van slag en nog bijna een hele match met tien, maar iets over het half uur zorgde Falkenburg voor een zeer belangrijk doelpunt; 2-1. Ook in de heenwedstrijd pikte hij al zijn doelpuntje mee. AZ ging rusten met een 2-1 achterstand, maar nog steeds voldoende voor de volgende ronde.

De Nederlandse club gaf ook in de tweede helft die voorsprong niet meer uit handen. Het kreeg zelfs de kans om opnieuw te scoren, maar Elm liet de strafschop onbenut. AZ gaat wel door naar de volgende ronde in de Europa League. Het sprookje blijft duren voor Martens en Co.