Speeldag: Speeldag 4
Stadion: St. Andrews Stadium
Club geeft andermaal voorsprong uit handen
Tomas Taecke

Club Brugge is er tot vervelens toe weer niet in geslaagd een voorsprong veilig te stellen. Blauw-zwart leidde halfweg met 0-2 maar gaf de bonus na de pauze alsnog uit handen (2-2).

Club kwam met een onuitgegeven elftal aan de aftrap. Kujovic maakte zijn opwachting in doel, Van Gijseghem maakte zijn wederoptreden centraal achterin en Akpala kreeg de voorkeur op Vleminckx centraal in de spits.

Die laatste zorgde voor de eerste dreiging in de openingsfase. De kopbal van Akpala was echter niet genoeg gericht om Doyle te verontrusten. Birmingham kwam gaandeweg in de wedstrijd maar  niet echt in de buurt van Kujovic.

Halfweg de eerste helft kwamen de Blues voor het eerst opzetten. Murphy schilderde een vrijschop op de kruising en enkele minuten later kopte Zigic van dichtbij naast. Club overleefde de korte storm en bracht het evenwicht snel terug in de wedstrijd.

Vlak voor de pauze presteerde blauw-zwart het onwaarschijnlijke. Eerst plaatste Meunier op hoekschop beheerst de 0-1 voorbij Doyle, even later verdubbelde Akpala de voorsprong na een prachtige counter. Vazquez opende mooi op Odjidja, die onzelfzuchtig aflegde op een trefzekere Joseph Akpala (0-2).

Hoewel blauw-zwart dit seizoen al meermaals een voorsprong uit handen gaf, kwam Club opnieuw niet helemaal geconcentreerd uit de kleedkamers. Birmingham dreigde enkele malen alvorens Beausejour de aansluitingstreffer tegen de netten joeg (1-2).

Club reageerde meteen via Vadis. Odjidja trapte hard en gericht, maar de paal bood helaas uitkomst. Aan de overzijde hield Kujovic de doorgebroken Zigic van de gelijkmaker. Birmingham bracht even voorbij het uur drie nieuwe spelers in het veld, waaronder het spitsenduo Wood en King.

Twintig minuten voor affluiten bewees Kujovic zijn waarde voor blauw-zwart. De doelman weerde een verschroeiend schot van middenvelder N'daw via de paal uit zijn doel. Het was slechts uitstel van executie voor een naar adem happend Club: Donk beging een lichte strafschopfout op Beausejour en King faalde niet (2-2).

Na de gelijkmaker ging de storm gedeeltelijk liggen. Blauw-zwart nam genoegen met een punt en Birmingham slaagde er niet in de sterke tweede helft door te trekken. Al bij al een terechte uitslag, alleen de manier waarop Club andermaal een mooie voorsprong uit handen gaf, tempert grotendeels de vreugde.