cheChelsea
spaSparta Praag
Datum: 21/02/2013 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Hazard maakt het winnende doelpunt
Niels Ceulemans
| 0 reacties
Hazard maakt het winnende doelpunt
Foto: © SC

De ingevallen Eden Hazard schoot Chelsea met een weergaloos doelpunt in blessuretijd naar de volgende ronde in de Europa League.

Chelsea begon met een zuinige voorsprong aan de terugwedstrijd tegen Sparta Praag, het won in de Generali Arena met 0-1. Wanneer David Lafata de bezoekers na 17 minuten op voorsprong bracht beloofde het helemaal een spannende avond te worden.

Chelsea deed wat het kon maar Sparta Praag bewees, net als in de heenwedstrijd, over een solide verdediging en veel enthousiasme te beschikken. Chelsea had het dan ook moeilijk om zijn overwicht om te zetten in een doelpunt. De Tsjechen bleven gevaarlijk op de counter.

Chelsea miste vooral het overzicht in de zestien van de tegenstander. Ook Eden Hazard, die in de 67e minuut inviel voor Oscar, kon daar aanvankelijk niets aan veranderen. Fernando Torres liet nog maar eens zien dat hij zeer ver verwijderd is van zijn beste vorm.

De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen. Tot Eden Hazard zijn duivels ontbond! De invaller zette met één beweging twee verdedigers in de wind en trapte de bal staalhard in het dak van de goal.

Herbeleef Chelsea - Sparta Praag