Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Tsentralniy Stadion Kazan
Atletico is uitgeschakeld ondanks overwinning
Niels Ceulemans

Atletico Madrid zal zijn titel in de Europa League niet verlengen. Het won donderdagavond met 0-1 van Rubin Kazan maar de heenwedstrijd werd met 0-2 verloren.

Wie anders dan Radamel Falcao zorgde voor een Spaanse overwinning op het veld van Rubin Kazan. De Colombiaan maakte in de vijfentachtigste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat éne doelpunt volstond echter niet om verlengingen af te dwingen. De heenwedstrijd werd namelijk met 0-2 verloren.

César Navas, de Spaanse verdediger van Kazan, pakte in de laatste minuten nog een rode kaart. Coach Simeone hield Courtois de hele wedstrijd op de bank. Hierdoor stond Sergio Asenjo, die in de heenwedstrijd geen al te beste indruk maakte, onder de lat.