Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Ghenceastadion
Ajax uitgeschakeld na penalty's
Niels Ceulemans

De wedstrijd tussen Ajax en Steaua Boekarest is uitgedraaid op een regelrechte triller. Na penalty's trok uiteindelijk Boekarest aan het langste eind.

Na de 2-0 overwinning van Ajax in de eigen ArenA kon het bijna niet meer fout lopen voor de ploeg van Frank de Boer. Al is een verplaatsing naar Roemenië altijd gevaarlijk. Dat ondervonden de Nederlanders ook toen Iasmin Latovlevici de thuisploeg na 38 minuten op voorsprong zette.

In de 76e minuut zag het er helemaal beroerd uit voor Ajax, Iulian Chiricheş maakte er namelijk 2-0 van. Op naar verlengingen dus! Omdat ook daar geen doelpunten vielen moesten penalty's over het lot van Ajax beslissen.

Na missers van Schöne en Moisander gingen de Amsterdammers uiteindelijk onderuit.