Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Genk wint in heet Kazachstan en gaat door
Fabian Morren

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Europa League. De Limburgers overleefden de snikhete trip naar Kazachstan en wonnen de terugwedstrijd tegen Aktobe met 1-2.

Het liep aanvankelijk nochtans niet van een leien dakje. De temperaturen waren ver boven de 30 graden en al vroeg in de wedstrijd liet Jelle Vossen het na om Genk vroeg op voorsprong te brengen. Een strafschop van de spits ging hoog over. Wat niet lukte langs Genkse kant, lukte wel aan de overkant. Iets voorbij het halfuur zette Kenzhisariev met een schitterend doelpunt de thuisploeg op voorsprong. Doelman Laszlo Köteles had absoluut geen verhaal tegen het schitterende afstandsschot.

Genk stelde echter heel snel orde op zaken. Na een hoekschop van Julien Gorius kopte Christian Benteke vijf minuten later de gelijkmaker al binnen. Kort voor rust moesten de Limburgers wel verder zonder Elyaniv Barda. De Israëliër blesseerde zich en werd vervangen door Joseph-Monrose. De Fransman had er zin in en lag aan de basis van het tweede Genkse doelpunt na rust. Het voorbereidende werk was helemaal van Monrose en Thomas Buffel rondde het werk af: 1-2.

Nadien was de wedstrijd gespeeld. Aktobe moest al drie keer scoren en leek zich bij de situatie neer te leggen. Köteles deed nog enkele reddingen, aan de overkant kwamen Hyland en Kennedy zelfs nog dicht bij de 1-3. In de blessuretijd kreeg Zemlyanukhin nog rood nadat hij de doorgebroken Kennedy neerhaalde. De boomlange invaller was anders alleen op weg naar doel.

Genk kan zich nu weer op de competitie concentreren. De club plaatst zich voor de play-offs van de Europa League en probeert zich daarin te plaatsen voor de groepsfase.