gntKAA Gent
fehFC Fehérvár
Datum: 09/08/2012 19:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent krijgt lesje van Hongaren
AA Gent krijgt lesje van Hongaren
Foto: © SC

AA Gent is roemloos uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League. In eigen huis kreeg het van het Hongaarse Videoton een lesje in efficiëntie: het werd 0-3 uit zo wat drie kansen, terwijl de Buffalo's er minstens drie keer zoveel hadden.

Johan Walckiers en Tomas Taecke in Gent

AA Gent startte aan een verschroeiend tempo en na één minuut was het al bijna raak. Remacle maakte de actie op links en de Hongaarse doelman kon zijn voorzet niet klemmen. Conté miste de botsende bal echter volledig. Direct een reuzenkans gemist en dat zou ook het verhaal worden van de eerste tien minuten, want ook Remacle en N'Diaye hadden nog middelgrote tot grote mogelijkheden.

Videoton raakte die eerste tien minuten niet over de helft, maar de Buffalo's kregen wel een enorm koude douche toen dat de eerste keer goed gebeurde rond het kwartier. Een schitterende pass door het centrum werd door de Braziliaan Oliveira goed meegenomen en hij verschalkte Padt met een lage schuiver. Maar de manier waarop Melli en Arzo de deur wagenwijd openzetten en eigenlijk heel het centrum als braak terrein werd verklaard, was onbegrijpelijk.

Het maakte dat Gent op dat moment drie keer moest scoren. Het regende voorzetten in de zestien van Videoton, maar enkel N'Diaye kon met een kopbal de dwarsligger treffen. De Malinees had in die eerste helft eigenlijk wel moeten scoren, want de gevaarlijkste man op het veld, maar ongelukkig in de afwerking.

Er kroop in de tweede helft ietwat van gelatenheid in de Gentse gelederen en de druk naar voor nam af. Een kopbal van Arbitman in de armen van de doelman was het enige wapenfeit in het eerste kwartier na de pauze. Gent was vooraan echter helemaal onmondig. Ook deze keer kregen de Buffalo's minstens acht goede kansen om te scoren: geen enkele belandde tegen de netten. En het werd nog wat erger toen Mikulic na een heel verre uitgooi van de doelman (die slechte volgens Jos Daerden) op weg werd gezet naar Padt, Arzo als een klein kind afschudde en ook nog de 0-2 aantekende. 

Qua efficiëntie kon Gent van de Hongaren een serieus lesje leren, want bij de derde kans stond het ook 0-3 via Nikolic. Wat een afgang in eigen stadion en het publiek scandeerde 'merci Michel', een terechtwijzing naar manager Michel Louwagie die heel wat smaakmakers liet vertrekken. Gent eindigde de partij trouwens met negen na rode kaarten voor Brüls en Messoudi. Trond Sollied heeft nog heel wat werk voor de boeg.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Maréval Rémi 68' -
Melli Juan Alberto   90' -
Arzo César   90' -
Baric Mario 60' -
Remacle Jordan 90' -
Brüls Christian   90' -
Gecov Marcel 60' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Boeckx Frank -  
Kola Rodgers 30' -
Van der Bruggen Hannes -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Messoudi Mohamed     30' -
Wallace Fernando 22' -
Raman Benito -  

FC Fehérvár FC Fehérvár

  Speler G Beoordeel
Bozovic Mladen 90' -
Rodriguez Alvaro Brachi 90' -
Souza dos Santos Paulo Vinícius 90' -
Caneira Marco 90' -
Sandor György 90' -
Mitrović Nikola 90' -
Oliveira Filipe Vilaça  72' -
Nikolić Uroš ⚽ ⚽ 79' -
Santos Tavares Ianique 90' -
Toth Balazs 68' -
Gyurcsó Adám   90' -
  Bank G Beoordeel
Tujvel Tomas -  
Neto Renato 18' -
Baracskai Roland -  
Szekeres Adrián -  
Torghelle Sándor 11' -
Szolnoki Roland -  
Kovács István 22' -
Herbeleef KAA Gent - FC Fehérvár

Vooraf