andAnderlecht
olyOlympiakos Piraeus
Datum: 18/02/2016 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lotto Park
'Twijfelgoal' Kara stuurt Anderlecht met goeie hoop richting Athene
Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen
| 0 reacties

Anderlecht vat met een goeie 1-0-uitgangspositie de terugmatch aan

'Twijfelgoal' Kara stuurt Anderlecht met goeie hoop richting Athene
Foto: © photonews

Anderlecht heeft getoond hoe het moet tegen Olympiakos. Besnik Hasi wou de nul houden en scoren. Wel hij werd op zijn wenken bediend. Zijn ploeg vocht, rende en knokte zoals het hoorde, maar combineerde dat met de nodige kwaliteit. In Athene heeft het na de 1-0 alle troeven in handen dankzij Kara.

Een match tegen Olympiakos, in de eigen competitie nog maar vijf punten verloren, maar wat betekent die Griekse competitie eigenlijk? Buiten wat jongens die er ooit gespeeld hebben en ons wat info voerden, konden we er ons eerlijk gezegd moeilijk een beeld van vormen.

Onze eerste conclusie toen de Grieken het veld betraden: die krijgen allemaal een gratis fitnessabonnement van hun club. Elke Griek zag eruit alsof hij een kleerkast in zijn geheel als ontbijt nam. Vooral de twee centrale verdedigers Da Costa en Botia leken op een paar mastodonten. Gelukkig hadden ze ook de snelheid ervan.

Gespierde zoutpilaren

Zo voetbalde Anderlecht in de eerste helft toch aardig wat kansen bij elkaar via het bedrijvige duo Praet-Djuricic. Die laatste liet het voorgenoemde tweetal een paar keer achter als (gespierde) zoutpilaren en hij schoot na vijf minuten ook al eens voorlangs.

Okaka had dan weer beter moeten doen met een heel goeie voorzet van Büttner en Praet geraakte niet voorbij de 1m95 grote doelman Roberto. Acheampong had ook een goeie ren in huis, maar ja... onbesuisdheid is niet de eerste keer zijn zonde.

Okaka niet op kracht en schitterende beweging Najar

De enige grote kans van Olympiakos kwam er na een foutje van Proto. Dat die zijn uitvoetballen niet in de Europese top tien staat, weten we al langer. Maar de doelman moet toch eens leren niet steeds ongeleide projectielen richting Okaka te versturen. Een tegenstander stelt zich daar immers op in. Dat de inzet van Brown bij de daaropvolgende aanval op de paal strandde, was een gelukje.

Anderlecht deed het niet slecht, maar was vooraan te onmondig. Okaka was te log om de verdediging in de luren te leggen en op kracht kon hij het ook al niet winnen. Al probeerde hij het vuur er wel weer in te krijgen. Maar dat lukte Najar beter. Met één fantastische technische beweging kreeg de Hondurees het Astridpark op de banken.

Geldig? Niet geldig? Ja, toch

En onder het enthousiasme van hun publiek ging paars-wit op zoek naar de 1-0, met succes... Weeral een goeie hoekschop van Büttner werd eerst weggeduwd door de Griekse doelman, maar Kara stond er nog om acrobatisch binnen te leggen.

De grensrechter had wel buitenspel gezien, wat de Brusselaars op hun achterste poten deed steigeren. De hoofdarbiter nam echter de goeie beslissing en kende de goal toe. Terecht! Voor Kara zijn eerste goal voor Anderlecht. Kara speelde trouwens een héél sterke partij. Hij heerste achterin. Proto had eerder Anderlecht wel twee keer voor een achterstand behoed.

Anderlecht toonde zich voorbeeldig tijdens de volledige match. De concentratie verslapte niet en er werd geknokt voor elke morzel grond. Dat het truitje natgemaakt werd, zal zowel coach als fans plezier gedaan hebben.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Deschacht Olivier   90' -
Büttner Alexander 89' -
Defour Steven   89' -
Badji Stéphane 90' -
Djuricic Filip 74' -
Praet Dennis 90' -
Okaka Chuka Stefano 90' -
Acheampong Frank Opoku 90' -
  Bank G Beoordeel
Tielemans Youri 16' -
Suarez Matías 1'  
Nuytinck Bram 1'  
Roef Davy -  
Heylen Michaël -  
Sylla Idrissa -  
Ezekiel Imoh -  

Olympiakos Piraeus Olympiakos Piraeus

  Speler G Beoordeel
Jiménez Gago Roberto 90' -
Leandro Salino do Carmo 90' -
Da Costa Trindade Manuel Marouan   90' -
Botía Alberto 90' -
Masuaku Arthur   90' -
Milivojevic Luka 90' -
Zdjelar Saša   69' -
Fortounis Konstantinos 90' -
Durmaz Jimmy 84' -
Ideye Aide brown 90' -
de Freitas Couto Junior Sebastiao   81' -
  Bank G Beoordeel
Kasami Pajtim 21' -
Pulido Izaguirre Alan 9'  
Domínguez Alejandro Damián 6'  
Bouchalakis Andreas -  
Cambiasso Esteban -  
Vouros Praxitelis -  
Salino do Carmo Leandro   -  
Diamantakos Dimitrios -  
Kapino Stefanos -  
Herbeleef Anderlecht - Olympiakos Piraeus