Reactie Anderlecht-spelers gingen bewust protesteren: "Anders riskeer je dat de ref zijn lijnrechter volgt"

Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen en Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 4 reacties
Anderlecht-spelers gingen bewust protesteren: "Anders riskeer je dat de ref zijn lijnrechter volgt"
Foto: © photonews

Doelpunt, geen doelpunt en dan toch de 1-0. De verwarring om de goal van Kara Mbodj beheerste de nabespreking na Anderlecht-Olympiakos.

Want hoewel scheidsrechter Ivan Bebek de eerste treffer van Kara in Anderlecht-loondienst goedkeurde, brak nadien de onzekerheid los. De grensrechter vlagde vreemd genoeg voor buitenspel op een bal die doelman Roberto devieerde.

"Op dat moment moesten we scherp zijn", analyseerde Alexander Büttner het voorval. "Als wij dan niet protesteren, riskeer je dat de scheidsrechter zegt 'laat maar'. Dat moesten we te allen tijde voorkomen. Bij zulke gevallen kan ik me echt boos maken. En door ons te laten gelden, ging de ref ook nadenken."

De assistent speelde een cruciale rol

Kara Mbodj

De doelpuntenmaker bekeek de discussie aanvankelijk vanop een afstand. "Ik bleef er kalm bij", aldus Kara. "Ofwel liet hij de goal doorgaan, ofwel niet. En dan moet je verder. De assistent achter de goal speelde een cruciale rol."

Dat beaamde ook coach Besnik Hasi. "Deze beslissing toont het belang van de vijfde en zesde ref aan. Ik zag de lijnrechter vlaggen, maar dacht eerst aan een fout in de zestien. Want buitenspel was het nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties