Reactie Kara Mbodj, zelfvertrouwen te koop: "Ik heb enkel iets te bewijzen in kleine matchen, in topmatchen was ik altijd goed"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 19 reacties
Kara Mbodj, zelfvertrouwen te koop: "Ik heb enkel iets te bewijzen in kleine matchen, in topmatchen was ik altijd goed"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een moment voor Kara Mbodj om zijn eerste goal voor Anderlecht te scoren. Een acrobatische dan nog en eentje waar nogal wat commotie bij kwam te zien. Maar het gleed allemaal van hem af. "Of ik iets moest bewijzen? Ik heb helemaal niets te bewijzen in België."

Kara was niet enkel met die goal belangrijk, maar was onverzettelijk in verdediging. We konden op de duur niet meer tellen hoeveel ballen hij wegkopte. Maar die goal, dat gaf Anderlecht natuurlijk wel een goeie uitgangspositie. "Voor mij als verdediger is het wel nog altijd belangrijker om de nul te houden", gaf hij toe.

"Wat ik dacht toen de doelman die bal loste? Dat ik hem hoe dan ook moest raken", verklaarde hij. Op zijn persconferentie liet Besnik Hasi dan weer weten dat Kara iets te bewijzen had voor zichzelf. Maar wat, dat wisten we niet.

In de topmatchen was ik altijd goed

Kara Mbodj

Kara lichtte zelf toe. "Kijk, als je alle matchen bekijkt, was ik altijd goed", zei de man van wie we al wisten dat hij aan zelfvertrouwen geen gebrek heeft. "Maar tegen de ploegen uit de benedenverdieping moet ik meer kunnen doen. We incasseerden te veel goals tegen die ploegen en dat stoort me."

Kara had zelfs een beetje de ziekte van heel de ploeg, gaf hij toe. "In de topmatchen was ik altijd heel goed: Tottenham, Club Brugge, Monaco... In België heb ik eigenlijk niks meer te bewijzen, maar ik moet gewoon blijven verbeteren, vooral in de kleine matchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties