Reactie Bij Anderlecht rekenen ze zich allesbehalve rijk: "We gaan naar de hel"

Bij Anderlecht rekenen ze zich allesbehalve rijk: "We gaan naar de hel"
Foto: © photonews

Anderlecht gaat volgende week donderdag 'de hel' tegemoet. En dat mag u gerust letterlijk nemen als u ooit al een wedstrijd van Olympiakos in Athene bijwoonde met een dikke 30.000 schreeuwende, joelende en tierende Grieken op de achtergrond.

"We gaan naar daar met de intentie om de storm van de eerste 20 minuten te overleven", aldus Besnik Hasi. "We verwachten ons aan heel veel druk in de aanvangsfase, we gaan naar een hel. En zij staan zoveel voor in de competitie dat ze hun spelers rust kunnen geven. Die luxe hebben wij niet."

Vandaag lieten we zien dat we niet moeten onderdoen in de duels - Büttner

Maar Hasi zag ook geruststellende zaken. "We hebben heel weinig weggegeven, dat geeft me toch een goed gevoel. We hebben nu twee keer op rij de nul gehouden. Dat is toch een teken dat we stabiliteit hebben bijgekregen. En dat is niet enkel te danken aan de verdedigers en de keeper, maar aan iedereen."

Ook de spelers zijn er zich van bewust dat ze nog een warme avond in het vooruitzicht hebben. "Het zijn allemaal grote jongens. Wij zijn jong, maar lieten vandaag in de duels zien niet te moeten onderdoen. Ginds zullen ze zich natuurlijk laten meeslepen door het fantastische thuispubliek. Het stadion zal zeker uitverkocht zijn", zei Alexander Büttner.

Ginds moeten we scoren om te overleven

Proto

Badji is één van de jongens die wel al veel meemaakte in Turkije: "We trekken met respect naar daar want we hebben nog heel wat werk voor de boeg. Met de te verwachten omstandigheden gaan we het nog moeilijk krijgen", zei de Senegalees

En ook Silvio Proto doorzwom al wat watertjes "De kansen blijven 50-50 want Olympiakos is een CL-ploeg. De 1-0 is slechts een zuinige voorsprong. Ginds scoren zal noodzakelijk zijn om te overleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties