Datum: 22/10/2015 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Okaka is nu ook de Mister Europe voor Anderlecht

Stefano Okaka loodst Anderlecht voorbij Tottenham in de Europa League

Okaka is nu ook de Mister Europe voor Anderlecht
Foto: © photonews

Anderlecht heeft groep J in de Europa League weer helemaal opengegooid. Na een bijzonder moeilijke beginfase knokte paars-wit zich onder leiding van Gillet en Okaka voorbij Tottenham Hotspur.

Diederik Geypen en Aernout Van Lindt in Anderlecht

"Ik houd vast aan mijn twee spitsen", verkondigde Besnik Hasi woensdag nog. Stefano Okaka en Imoh Ezekiel verschenen effectief in de ploeg, maar niet in de verwachte formatie.

Guillaume Gillet verving de zieke Andy Najar op de rechtsachter, waardoor Ezekiel naar de voor hem ongewone rechterflank uitweek. Youri Tielemans kreeg opnieuw zijn kans in het centrum.

Als door boter

De positiewijzigingen deden paars-wit geen deugd. Na een misverstand met Kara Mbodj zette Leander Dendoncker Christian Eriksen op weg naar de 1-0. De Deense virtuoos werkte eenvoudig binnen.

Anderlecht was meteen van slag en Silvio Proto behoedde de thuisploeg van erger toen Erik Lamela de 0-2 aan de voet had. De fans in het Vanden Stockstadion fronsten de wenkbrauwen.

Net voor het kwartier mochten de Brusselaars toch eens ademhalen. Steven Defour zag zijn hoekschop door een bos van spelers schieten. Aan de tweede paal trapte Gillet de gelijkmaker héérlijk overhoeks binnen, zijn tweede in deze EL.

Sterke Jan op pad

De 1-1 herstelde ook het evenwicht op het veld. Okaka poeierde een afvallende bal té centraal naar doel. Lamela rondde een avondwandeling van Jan Vertonghen door het Park af, zij het vanuit buitenspel.

Met verplaatsingen naar Tottenham en Monaco in het verschiet, besefte Anderlecht dat een punt niet volstond. Hasi joeg zijn manschappen naar voren, zowel Okaka als de beresterke Gillet namen de kooi van Hugo Loris onder vuur.

De gelegenheidsrechtsachter was aanvallend de gevaarlijkste man en gooide er ook achterin op het gepaste moment een tackle in.

Wervelwind Acheampong

In het laatste kwart ging Mousa Dembélé op applaus naar de kant voor speerpunt Harry Kane. Bij Anderlecht kwam Frank Acheampong voor de onzichtbare Ezekiel.

De invallers lieten zich direct gelden. Kane troefde een bleke Kara af, maar strandde op Proto. Aan de overzijde walste Acheampong voorbij alles en iedereen om Okaka te bedienen. De bonkige Italiaan prikte zijn eerste Europese treffer in Belgische loondienst binnen en bezegelde het lot van de Spurs.

Anderlecht en Tottenham delen de twee plaats met elk vier punten. Monaco, dat met het kleinste verschil Qarabag versloeg, is met vijf tellen alleen leider.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 7
Gillet Guillaume 90' 8
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Deschacht Olivier 90' 5.5
Obradovic Ivan 90' 7
Tielemans Youri   90' 7
Defour Steven 90' 7
Dendoncker Leander 90' 7
Praet Dennis   90' 6
Okaka Chuka Stefano 88' 7
Ezekiel Imoh 66' 6
  Bank G Beoordeel
Acheampong Frank Opoku A 24' 7
Sylla Idrissa 2'  
Heylen Michaël -  
Kawaya Andy -  
Conté Ibrahima Sory -  
Roef Davy -  
Nuytinck Bram -  

Tottenham Tottenham

  Speler G Beoordeel
Lloris Hugo 90' 6
Trippier Kieran 90' 6
Alderweireld Toby 90' 6
Vertonghen Jan 90' 6
Davies Benjamin 90' 5
Dembélé Mousa 65' 6
Edgar Dier Eric Jeremy 90' 6
Lamela Erik 90' 5
Eriksen Christian 90' 7
Townsend Andros 80' 5
NJie Clinton   59' 6
  Bank G Beoordeel
Kane Harry 31' 6
Alli Dele 25' 6
Onomah Joshua 10' 5
Wimmer Kevin -  
Vorm Michel -  
Rose Danny -  
Winks Harry -  
Herbeleef Anderlecht - Tottenham

Vooraf