Datum: 03/11/2016 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Licht gaat tien minuten uit bij Buffalo's, die er na spektakelmatch wel opnieuw vijf in het mandje krijgen
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

AA Gent verliest in eigen huis van Shakhtar Donetsk met 3-5

Licht gaat tien minuten uit bij Buffalo's, die er na spektakelmatch wel opnieuw vijf in het mandje krijgen
Foto: © photonews

AA Gent heeft voor de tweede keer op rij vijf goals in het mandje gekregen van Shakhtar Donetsk. Het begon nochtans goed voor aardig voetballende Buffalo's, maar toen het licht even uit ging, was de match in tien minuten helemaal beslist.

Hein Vanhaezebrouck koos na de verdedigende problemen in Mechelen voor Rami Gershon centraal achterin. Hij verving Mitrovic en moest voor rust aan de bal zorgen. Jacob Rinne kreeg dan weer de voorkeur op Yannick Thoelen in doel, na twee wedstrijden op het strafbankje. Het zou allemaal zijn impact hebben op de wedstrijd.

Veel beter kon die match overigens niet begonnen. Al na 25 seconden stonden de Buffalo's op voorsprong. Moses Simon dribbelde de rechterflank van Donetsk zoek, zette voor en Coulibaly zette Gent op rozen. Een halfuur lang hing de 2-0 veel meer in de lucht dan de 1-1, want de Buffalo's speelden erg stevig. Druk naar voren, gedurfd voetbal en geen schrik van de omschakelingsmomentjes van Shakhtar.

Die waren er ook nauwelijks, want de ruimtes tussen de linies werden erg klein gehouden. Tot plots ... het licht uit ging achterin bij Gent. Een voorzet werd door Rinne slecht behandeld, waarna Gershon een penaltyfout maakte toen de bal al lang van de voeten van Taison weg was. Dom en dommer. Het zorgde plots voor angst en na twee keer knipperen met de ogen stond er plots een 1-3 ruststand op het bord.

Op een corner buffelde Stepanenko de 1-3 op het bord, even daarvoor had Taison met een knappe run zijn ploeg op voorsprong gezet. Het moet gezegd: de bezoekers uit Oekraïne toonden wel degelijk over heel wat voetbalkwaliteiten te beschikken, maar toch: het was omdat de Gentenaars plots gingen terugzakken dat ze de kansen kregen. En de kelk moest werkelijk tot de bodem worden geledigd.

Na de koffie legde Shakhtar namelijk het mandje opnieuw helemaal vol. Het doelpunt van Fred? Een heerlijke gekrulde bal. Het vijfde doelpunt van de Oekraïners? Een voorzet die zo slecht werd ingetrapt dat het een assist werd voor het hoofd van Ferreyra. Het zat werkelijk allemaal tegen voor AA Gent, dat ook een strafschop claimde.

Maar de slotsom is wel: een zware nederlaag. Onder impulsen van enkele sterke invallers scoorden Perbet en Milicevic nog tegen, waardoor er 3-5 op het scorebord stond bij affluiten. Toch vielen vooral defensieve problemen opnieuw op aan Gentse zijde, met doelman Rinne in een ongelukkige hoofdrol bij het eerste en laatste doelpunt.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
Rinne Jacob 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Gershon Rami 90' -
Asare Nana A 90' -
Foket Thomas A 90' -
Esiti Anderson 90' -
Neto Renato 90' -
Dejaegere Brecht 70' -
Milicevic Danijel 90' -
Coulibaly Kalifa 74' -
Simon Moses Daddy-Ajala A 77' -
  Bank G Beoordeel
Saief Kenny 20' -
Perbet Jérémy 16' -
Ndongala Dieumerci 13' -
Taravel Jérémy -  
Thoelen Yannick -  
Van der Bruggen Hannes -  
Mitrovic Stefan -  
Shakhtar Donetsk Shakhtar Donetsk
  Speler G Beoordeel
Pyatov Andrey 90' -
Srna Darijo A 90' -
Rakytskiy Yaroslav 78' -
Kucher Oleksandr 90' -
Ismaily 90' -
Fred 90' -
Stepanenko Taras  72' -
Bernard A 90' -
Barcellos Freda TaisonA 71' -
  Bank G Beoordeel
Marlos 90' -
Ferreyra FacundoA 90' -
Dentinho 19' -
Malyshev Maksim 18' -
Ordets Ivan 12' -
Kanibolotskiy Anton -  
Silva Sanches Aguiar Wellington -  
Butko Bohdan -  
Boriachuk Andrii -  
Herbeleef KAA Gent - Shakhtar Donetsk