Reactie Rinne krijgt nieuwe kans ... en slikt vijf goals: "Voel me er voor geen enkel verantwoordelijk"

Rinne krijgt nieuwe kans ... en slikt vijf goals: "Voel me er voor geen enkel verantwoordelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacob Rinne moest na zijn fouten in Eupen en tegen Donetsk twee wedstrijden op de bank plaatsnemen, maar tegen Shakhtar kreeg hij een nieuwe kans. En prompt kreeg hij er opnieuw vijf in het mandje. Na de match verdedigde de Zweed zich vurig, terwijl hij de ontgoocheling verbeet.

"Het is zeker geen leuk gevoel om vijf goals tegen te krijgen. Ik ben de voorbije weken hard blijven werken toen ik op de bank zat en was klaar om mijn kans opnieuw te grijpen. Ik vroeg aan de keeperstrainer wie zou spelen bij de bespreking en ik mocht in doel. Dat ik er dan weer vijf om de oren krijg? Dat doet enorm veel pijn."

"Het waren geen makkelijke weken, maar ik ben hard blijven trainen. Er werd bij het begin van het seizoen veel van me verwacht misschien en het is soms lastig. Maar er is weinig aan te doen, behalve dan naar mijn beste vorm te proberen groeien", gaf de doelman aan na de partij tegen de ploeg uit Oekraïne.

Maar bij het eerste doelpunt liet Rinne wel een bal uit zijn handen springen, waarna er een strafschop kwam na een domme fout van Gershon. En bij de 1-2 leek de Zweed even te aarzelen om uit te lopen, waarop hij in doel bleef staan. "Maar ik voel me voor geen enkel doelpunt echt verantwoordelijk", aldus Rinne.

"Bij die 1-1 had ik een schot verwacht van de diepste man, maar hij draaide en raakte de bal niet, waardoor ik de bal wat liet springen. Dat is jammer, maar de actie ging verder en aan de strafschop kon ik niets doen. Bij de 1-2 twijfelde ik even om uit te komen, maar Gershon is normaal snel op de bal. En dan werd mij gevraagd om in doel te blijven staan ... En het was ook een goed schot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties