Reactie Hein Vanhaezebrouck legt zijn keuze voor Jacob Rinne uit: "En over de 1-1 ga ik niks zeggen"

Hein Vanhaezebrouck legt zijn keuze voor Jacob Rinne uit: "En over de 1-1 ga ik niks zeggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de 3-5 van AA Gent tegen Shakhtar Donetsk werd er toch weer flink wat gesproken over Jacob Rinne. De doelman kreeg opnieuw zijn kans, maar moest zich - net als in Oekraïne - vijf keer omdraaien. "Neen, dat is niet leuk", aldus Hein Vanhaezebrouck. Die legde ook zijn keuze uit.

"Jacob had een goede reactie op training deze week", klonk het bij de oefenmeester toen hem werd gevraagd waarom hij de Zweed opnieuw in doel verkoos.

"Ik had met Thoelen afgesproken dat Rinne vandaag ging spelen en hij zelf op zondag. Daar hebben we dus op voorhand over gesproken met Yannick", klonk het.

Jongens erbovenop helpen? Dat is dagelijkse kost voor ons

Rinne ging voorafgaand aan de 1-1 wel opnieuw in de fout op een hoge bal. "Ach, ik ga niks over de 1-1 zeggen. We hebben al veel zaken geanalyseerd en vandaag hebben we gewerkt aan het aantal kansen en het aantal doelpunten, dat is een positief gegeven. We hebben nog een punt waar we verbetering zoeken en als we dat doen, dan zullen we veel wedstrijden winnen."

Of Rinne oplapwerk nodig zal hebben? Ook daar antwoordde Vanhaezebrouck duidelijk op: "We doen niet anders dan er jongens bovenop helpen. Dat is ons dagelijks werk, dat is dagelijkse kost voor ons", aldus nog de trainer van de Buffalo's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties