Datum: 04/10/2018 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2

Zwak KRC Genk ziet lange reeks uit elkaar spatten na nederlaag in Noorwegen, maar houdt vooral de adem in voor blessure absoluut goudhaantje

Zwak KRC Genk ziet lange reeks uit elkaar spatten na nederlaag in Noorwegen, maar houdt vooral de adem in voor blessure absoluut goudhaantje
Foto: © photonews

KRC Genk is dan tóch nog klopbaar. Wat RSC Anderlecht, Gent, Oostende, Brondby, Zulte Waregem en vele anderen niet lukte is het bescheiden Sarpsborg 08 wél gelukt. Vooral de potentieel zware blessure van Leandro Trossard zal echter de gemoederen verhitten.

  • 100e Europese match voor Genk wordt geen feestavond
  • Mortensen maakt twee goals en zorgt voor eerste nederlaag in 22 matchen
  • Leandro Trossard valt geblesseerd uit

KRC Genk stond voor zijn 100e wedstrijd in Europa én kon meteen ook zijn 50e overwinning boeken in die 100 wedstrijden, wat hen op een mooie marstabel van 50% zou brengen. Dan moesten de Smurfen wel voorbij Sarpsborg raken, het nummer 9 in Noorwegen - maar wel een stug te bespelen elftal.

Mortensen als een duiveltje

Dat zou ook meteen blijken, want op het koude kunstgrasveld toonden de Noren zich extreem vinnig en hard. Patrick Mortensen kon na vijf minuten al op knappe wijze met een hakje de 1-0 voorbij Vukovic schuiven. 

KRC Genk had dit seizoen nog niet verloren en was al 21 wedstrijden ongeslagen, maar het wilde die cijfers nog wat aandikken. En ook Leandro Trossard wilde zijn persoonlijke cijfers nog wat aandikken. Voor de pauze had hij het lastig met de stugge Noren, die hem van dichtbij volgden en vaak hard aanpakten.

Klasse en blessure Trossard

Een paar keer kon hij alsnog schitteren. Zo zorgde hij met zijn dertiende doelpunt van het seizoen (7 in Europa, 6 in de competitie) voor de snelle gelijkmaker na de koffie en halfweg de tweede helft knalde hij nog een enig mooie trap op de deklat.

Maar het was vooral afzien, eerst figuurlijk voor hem én de rest van de ploeg. Zachariassen kon uit een scrimmage de 2-1 maken, Mortensen deed wat later als een duiveltje uit een doosje de rest. Maar vooral: daarna ook letterlijk, want na een zoveelste fout moest de Rode Duivel van het veld met mogelijk een schouderprobleem.

Philippe Clement had bovendien zijn wissels ook al opgebruikt, waardoor een zwak Genk nog een dik kwartier met een mannetje minder verder moest. Het kreeg geen vat meer op de wedstrijd en slikte zo zijn eerste nederlaag van het seizoen. Al is het vooral hopen dat Trossard niet te lang out zal zijn ...

Opstellingen

Sarpsborg 08 Sarpsborg 08

  Speler G Beoordeel
Muhammed Rashad 82' -
Vasyutin Aleksandr 90' -
Tveita Jon-Helge A 90' -
Jørgensen Joackim 90' -
Tamm Joonas 90' -
Thomassen Joachim 90' -
Halvorsen Ole Jørgen 73' -
Lund-Nielsen Matti Lund 90' -
Zachariassen KristofferA 90' -
Askar Amin Soleiman 90' -
Usman Edu Mohammed 90' -
Mortensen Patrick ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Heintz Tobias 17' -
Singh Harmeet 8'  
Knudsen Larsen Kristoffer -  
Agger Mikkel -  
Utvik Bjørn Inge -  
Falch Aslak -  
Vetti Gaute Høberg -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Lucumí Jhon 90' -
Nastic Bojan 46' -
Pozuelo Melero Alejandro A   90' -
Malinovskiy Ruslan 66' -
Berge Sander 90' -
Ndongala Dieumerci 46' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
Trossard Leandro 90' -
  Bank G Beoordeel
Paintsil Joseph 44' -
Uronen Jere 44' -
Heynen Bryan 24' -
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Seck Ibrahima -  
Ingvartsen Marcus -  
Herbeleef Sarpsborg 08 - KRC Genk

Vooraf