Sarpsborg 08 - KRC Genk

Zwak KRC Genk ziet lange reeks uit elkaar spatten na nederlaag in Noorwegen, maar houdt vooral de adem in voor blessure absoluut goudhaantje

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Zwak KRC Genk ziet lange reeks uit elkaar spatten na nederlaag in Noorwegen, maar houdt vooral de adem in voor blessure absoluut goudhaantje
Foto: © photonews

KRC Genk is dan tóch nog klopbaar. Wat RSC Anderlecht, Gent, Oostende, Brondby, Zulte Waregem en vele anderen niet lukte is het bescheiden Sarpsborg 08 wél gelukt. Vooral de potentieel zware blessure van Leandro Trossard zal echter de gemoederen verhitten.

  • 100e Europese match voor Genk wordt geen feestavond
  • Mortensen maakt twee goals en zorgt voor eerste nederlaag in 22 matchen
  • Leandro Trossard valt geblesseerd uit

KRC Genk stond voor zijn 100e wedstrijd in Europa én kon meteen ook zijn 50e overwinning boeken in die 100 wedstrijden, wat hen op een mooie marstabel van 50% zou brengen. Dan moesten de Smurfen wel voorbij Sarpsborg raken, het nummer 9 in Noorwegen - maar wel een stug te bespelen elftal.

Mortensen als een duiveltje

Dat zou ook meteen blijken, want op het koude kunstgrasveld toonden de Noren zich extreem vinnig en hard. Patrick Mortensen kon na vijf minuten al op knappe wijze met een hakje de 1-0 voorbij Vukovic schuiven. 

KRC Genk had dit seizoen nog niet verloren en was al 21 wedstrijden ongeslagen, maar het wilde die cijfers nog wat aandikken. En ook Leandro Trossard wilde zijn persoonlijke cijfers nog wat aandikken. Voor de pauze had hij het lastig met de stugge Noren, die hem van dichtbij volgden en vaak hard aanpakten.

Klasse en blessure Trossard

Een paar keer kon hij alsnog schitteren. Zo zorgde hij met zijn dertiende doelpunt van het seizoen (7 in Europa, 6 in de competitie) voor de snelle gelijkmaker na de koffie en halfweg de tweede helft knalde hij nog een enig mooie trap op de deklat.

Maar het was vooral afzien, eerst figuurlijk voor hem én de rest van de ploeg. Zachariassen kon uit een scrimmage de 2-1 maken, Mortensen deed wat later als een duiveltje uit een doosje de rest. Maar vooral: daarna ook letterlijk, want na een zoveelste fout moest de Rode Duivel van het veld met mogelijk een schouderprobleem.

Philippe Clement had bovendien zijn wissels ook al opgebruikt, waardoor een zwak Genk nog een dik kwartier met een mannetje minder verder moest. Het kreeg geen vat meer op de wedstrijd en slikte zo zijn eerste nederlaag van het seizoen. Al is het vooral hopen dat Trossard niet te lang out zal zijn ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Europa League