Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 2
Drie goals Klose niet genoeg voor zege
Philippe Crols

Duitsland is zijn maximum in groep 4 na twee speeldagen al kwijt. Na een vlotte zege tegen Liechtenstein zag de vice-Europees kampioen af in Finland. Het werd uiteindelijk 3-3.

De Finnen speelden woensdagavond hun eerste wedstrijd in groep vier en maakten het de Duitsers bijzonder moeilijk. Op het halfuur zorgde Johansson er een eerste keer voor dat de thuisploeg op voorsprong klom. Klose maakte zes minuten later alweer gelijk.

Finland kwam twee minuten voor de pauze een tweede maal voor. Väyrynen, afgelopen zomer nog gegeerd door Club Brugge, scoorde, maar nog voor er goed en wel weer was afgetrapt, had Klose opnieuw raak getroffen: 2-2 aan de rust.

Na de koffie zorgde Sjölund voor een derde maal voor de Finse voorsprong. Deze bleef lange tijd op het bord staan, maar zeven minuten voor tijd was opnieuw Klose daar om de Duitsers te redden.