Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 2
Rusland start met nipte zege
Philippe Crols

Rusland was een van de landen die voor woensdag nog geen WK-kwalificatiewedstrijd had gespeeld. Tegen Wales boekten de troepen van Guus Hiddink een nipte overwinning.

Wales was afgelopen weekend nog met een nipte thuiszege tegen Azerbeijdzjan begonnen aan de campagne. Het reisde naar Rusland af in de wetenschap dat het weinig te verliezen had.

Het zag er voor de bezoekers na een kwartier spelen bijna heel erg goed uit. Wales kreeg namelijk een strafschop, maar Bale verzuimde de openingstreffer te scoren. Dat betaalde Wales cash, want enkele minuten later was het aan de overkant wel raak.

De Russen kregen een strafschop en Roman Pavlyuchenko miste niet vanop de stip. Guus Hiddink zag zijn team met een nipte voorsprong de rust ingaan.

Na de pauze bleef die 1-0 op het bord staan, maar twintig minuten voor tijd bracht Ledley Wales opnieuw langs zij. De bezoekers leken een punt mee te zullen brengen uit Rusland, maar in de slotfase kon Pogrebnyak nog scoren. De spits miste door een blessure het afgelopen EK, maar was woensdag dus wel van grote waarde in de kwalificatiewedstrijd tegen Wales.