Speeldag: Speeldag 2
Golan helpt Israël aan winst
Philippe Crols

Israël is redelijk goed begonnen aan de WK-kwalificatieronde. Nadat het afgelopen weekend op de valreep nog een puntje pakte tegen Zwitserland, werd er woensdag gewonnen in en tegen Moldavië.

Moldavië had afgelopen weekend in eigen huis al met 1-2 verloren van Letland en wilde voor eigen volk dus wat rechtzetten.

De thuisspelers hadden er blijkbaar ook veel zin in, want na amper een minuut werd de score al geopend. Picusciac trof raak.

Moldavië leek de rust te gaan halen met die kleine voorsprong, maar dat was buiten Golan gerekend. De aanvaller van Lokeren scoorde vijf minuten voor de pauze de gelijkmaker. Het werd nog erger voor de thuisploeg toen Saban helemaal op slag van rust er nog 1-2 van maakte. Toama, de middenvelder van Standard, speelde net als Golan de wedstrijd uit.

In de tweede helft probeerde Moldavië alsnog een punt of meer thuis te houden, maar toen Golovatenco iets voorbij het uur rood kreeg, werd dat een moeilijke zaak. Israël start dankzij deze zege met een vier op zes in groep 2.