Koning éénoog in het land der blinden

Koning éénoog in het land der blinden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

En David versus Goliath: deel 2

Anderlecht mag zich gaan opmaken voor titel nummer 27. Na amper tien speeldagen staat de dichtste concurrent Racing Genk al op 8 punten, Club Brugge grootste titelconcurrent staat al op 10 eenheden. Anderlecht speelt voorlopig alles weg in eigen land, maar de tegenstand is te zwak.

Germinal Beerschot werd tot voor deze speeldag geprezen omwille van hun sterke organisatie. In negen wedstrijden hadden ze amper zes tegendoelpunten dienen te incasseren. Zaterdagavond kwamen er daar vlotjes vier eenheden bij. En als het er zeven of acht geweest, had er geen haai naar gekraaid. Anderlecht was in elke linie vier tot vijf keer sterker dan hun Antwerpse tegenstander.

Bovendien krijgt Anderlecht hulp van de tegenstanders. Ploegen die geacht waren om te kunnen meestrijden laten om de haverklap punten liggen. Lierse gaat roemloos ten onder tegen een zwalpend Antwerp en kon bijvoorbeeld vorige week niet voorbij La Louvière. Datzelfde La Louvière deed Racing Genk met een zware 5-2 weer naar Fenix afzakken. Lierse en Genk zullen serieus uit hun pijp mogen komen als ze paarswit iets in de weg willen leggen. Goede wil is er genoeg bij deze ploegen, maar het talent ontbreekt.

En dan Club Brugge. Te groot voor Milan, maar te klein voor Heusden-Zolder. Op drie dagen van de hemel weer naar de hel belanden. Club blijft iets hebben met Limburgse ploegen die in groenwit spelen. Heusden-Zolder scoorde 6 keer in deze competitie. Twee keer tegen Anderlecht, maar liefst vier keer tegen Verlinden en co. diezelfde Verlinden die zijn netten ongeschonden hield tegen Inzaghi, Rui Costa en andere Seedorfen. Bovendien vroeg heel Brugge zich af waarom Sollied Gvozdenovic, één van de uitblinkers in Milaan, op de bank hield. Dat Verheyen, De Cock, Englebert en Clement geblesseerd moesten afhaken mag geen excuus zijn.

Ondertussen staat Moeskroen mooi bovenin. Na een rampzalige terugronde vorig seizoen met nagenoeg dezelfde jongens aan dit seizoen begonnen, maar Leekens heeft iets magisch met Moeskroen. De derde plaats van dit ogenblik is daar het mooiste bewijs van. Ook Standard blijft voorlopig weer winnen. De drie nederlagen op rij blijven pijnlijk, zeker als je weet dat Standard nu precies 9 punten achterstand telt op Anderlecht. Standard won dankzij een kalsseflits van Moreira op Staaien.

Onderin deed Lokeren geen goede zaak door punten te laten bij Cercle. Charleroi zakt door de nederlaag bij Westerlo naar de laatste plaats en de wedstrijd tussen Gent en Bergen bleef zoals verwacht op 0-0 steken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties