Uitslagen en korte verslagen

Standard - Westerlo 3 - 0
Een gehandicapt Standard toont zich in een matige eerste helft toch de sterkere. Westerlo kreeg nochtans enkele mooie kansen en zorgde ook voor het betere voetbal. Het is echter Emile Mpenza dat Standard op voorsprong brengt in de 20ste minuut en later in de 62ste minuut opnieuw een doelpunt van die zelfde Mpenza met een knap schot op aangeven van Walasiak. Standard heeft de wedstrijd nu in handen, en in de 75ste minuut scoren ze nogmaals via Sorondo, meteen ook de eindstand van de wedstrijd.
(Doelpunten van 20' en 62' Mpenza 1-0 en 2-0, 77' Sorondo 3-0)

Lierse - Beveren 1 - 0
Een aangename wedstrijd waarin twee ploegen hun best doen. Beveren krijgt de mooiste kansen maar het was toch Lierse dat de score kon openen. Op een voorzet van Wils in de 38ste minuut kon Delorge gemakkelijk binnenkoppen en het is 1-0. Meteen ook de ruststand al kreeg Beveren nog enkele mooie kansen via Yapi Yapo en Kaiper maar Van Der Straeten is alert. In de 65ste minuut opnieuw consternatie op het Lisp, wanneer een zuivere penalty voor Beveren niet werd gefloten. Erger nog, Touré kreeg geel voor komedie spelen. Beveren probeert maar slaagt er niet in om nog te scoren ondanks hun sterk spel. Lierse krijgt nog een paar fraaie kansen via Thompson en Crasson, maar ook zonder resultaat. Het blijft dan ook bij de 0-1 score, vooral dankzij doelman Yves Van Der Straeten.
(doelpunt van 38' Delorge 1-0)

Moeskroen - Heusden-Zolder 2 - 1
Een eerste helft waarbij beide clubs aanvallend spelen en zich elkaars gelijke tonen. Het is Heusden dat in de 20ste minuut op voorsprong komt via Barka door een misverstand in de verdediging van Heusden. Een kwartiertje later zet Heusden Zolder dit recht door een gelijkmaker die De Vleeschauwer binnenkopt. 1-1, meteen ook de ruststand. Na de rust verwatert de wedstrijd min of meer. Een kwartier voor tijd werd Laybutt nog uitgesloten wegens een fout op doelman Bailly. Mbo Mpenza scoort dan vijf minuten voor affluiten het winnende doelpunt.
(doelpunten van 20' Barka 0-1, 38' De Vleeschauwer 1-1, 86' Mpenza 2-1)

Lokeren - Charleroi 0 - 2
Een weinig boeiende wedstrijd op Daknam. Charleroi speelde erg verdedigend en beperkte er zich tot verdedigen. Lokeren ziet zich voor de zware taak gesteld om door de verdediging heen te moeten breken. Ze konden toch enkele kansen creëren maar Charleroi keeper Lacquait is goed bezig. 0-0 was dan ook de te verwachten ruststand. In de tweede helft een nog slechter spelbeeld. Na een kwartier een onverwacht doelpunt van Dufer uit de eerste kans van de tweede helft. Tien minuten later opnieuw een doelpunt vanuit een mooie counter, Kere schiet de 0-2 mooi overhoeks binnen. De Lokerse supporters beginnen te morren, omstreeks een kwartier voor affluiten maar het blijft bij 0-2.
(doelpunten van 60' Dufer 0-1, 73' Kere 0-2)