Anderlecht herfstkampioen

Anderlecht herfstkampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog twee wedstrijden in de heenronde te gaan, heeft Anderlecht zich reeds verzekerd van de herfsttitel. Voor de vijfde keer dit seizoen won Anderlecht slechts met één doelpunt verschil. Het slachtoffer van dienst was dit keer Genk dat daardoor wordt teruggeslagen in de rangschikking tot op 13 punten. Genk was de betere van de leider uit de stand, maar morste, en vooral Beslija dan, met de kansen. Mornar scoorde op een diefje. Genk pakt de laatste weken steevast uit met alleen Kpaka in de spits, waardoor Vergoossen Vandenbergh als Roussel steevast op de bank houdt. Anderlecht speelde het in de tweede helft slim uit, zoals het dit seizoen al meermaals kon brengen. Enkel tegen Club Brugge ging een voorsprong verloren.

Club zelf leed al zijn vijfde seizoensnederlaag. Standard benutte in het eerste kwartier meteen twee kansen en zette de bezoekers al meteen knock-out. Club heeft het dan steevast moeilijk om de knop om te draaien en een achterstand in een puntenwinst om te buigen. Standard dartelde vrijdagavond en bracht met hun aanvallende talenten Moreira en Mpenza de Brugse vijfmansverdediging constant in moeilijkheden. Als de neuzen in het Luikse de zelfde richting blijven uitwijzen, kan er aan iets mooi gebouwd worden bij Standard.

Moeskroen klom weer naar de vierde plaats na een ruime zege tegen Charleroi. De ploeg van Robert Waseige blijft zwaar in de stront zitten en moet dringend op zoek naar een goalgetter en de daaraan verbonden punten.

Heusden-Zolder won bij Bergen een zespuntenwedstrijd en stuurde zo de rode lantaarn naar het zwarte land. Bergen speelde onder Brio nog geen enkele wedstrijd met de nodige aanvallende intenties aan de aftrap kwam en daar keer op keer kan voor worden afgestraft zonder dat de Italiaan zijn visie op het voetbal verandert. Heusden-Zolder bewijst zijn kunnen nu ook tegen de kleinere clubs en kan zich beroepen op een pak goede voetballers.

Lokeren vindt ook onder Van der Elst de goede draai niet: ook thuis tegen Germinal Beerschot werden er geen punten gehaald. Doelman Van der Jeugt miskeek zich op een harde bal waar Victor van profiteerde. Lokeren speelde niet slecht, maar de paal en een uitstekende Luciano verhinderden puntenwinst voor de thuisploeg. Lokeren blijft onderin bengelen, terwijl Germinal Beerschot met een negen op negen opklimt naar de subtop in de rangschikking.

Bij die andere Antwerpse club, Antwerp FC, gaat het veel minder goed. Tegen Gent kreeg Antwerp opnieuw geen poot aan de grond en de magere 0-1-zege was veeleer te wijten aan de mangel aan scorend vermogen bij AA Gent dan aan de stevige Antwerpse verdediging. Antwerp staat met drie andere ploegen op de voorlaatste plaats en moet dan ook dringend opzoek naar punten.

In een Antwerps streekderby won Westerlo met het kleinste verschil bij Lierse. De ploeg van Jan Ceulemans bewees zo al het goede wat ze dit seizoen al lieten zien en klimt zo naar de achtste plaats in de klassering. Bij Lierse draait het veel minder. De ploeg van Ferrera zakt naar plaats 13, net boven de degradatiekandidaten.

Beveren deed een goede zaak door stevig uit te halen bij Cercle Brugge dat het steeds van zijn countervoetbal moet hebben. Als het zelf het spel moet maken, wordt het toch steeds lastig voor de groen-zwarten.

Subtoppers La Louvière en Sint Truiden hielden het op een kleurloze 0-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties