Claessens bijna van Lokeren

Claessens bijna van Lokeren
Foto: © SC

Lokeren wordt waarschijnlijk de nieuwe club van Gert Claessens, zo melden diverse kranten. Afgelopen weekend werd bekend dat de 31-jarige middenvelder in de winterstop weg mag bij Vitesse, maar het was nog onduidelijk wie zijn nieuwe werkgever zou worden. Ook Sint-Truiden, RC Genk en Hannover 96 worden met Claessens in verband gebracht.

Claessens, die in januari 2001 overkwam van Real Oviedo, drukt met zijn salaris zwaar op de begroting en mag daarom transfervrij weg uit Arnhem. Hij kan voor vier jaar tekenen in Lokeren. 'Als ik vertrek, kan ik alleszins terugkijken op drie hele mooie jaren. Dit zal niemand me ooit meer afpakken', zei de Belg zaterdag na het duel met PSV (0-0).

Ook Didier Martel behoort tot de grootverdieners bij Vitesse en mag dus weg. Voor de Fransman bestaat belangstelling uit Portugal (Belenenses, SC Beira Mar) en Griekenland (PAOK Saloniki en Iraklis Saloniki). Het aanstaande vertrek van Claessens en Martel geeft Vitesse ruimte om versterkingen te halen. Naast de Zwitserse middenvelder Antonio Esposito (FC Basel) en de Servische verdediger Aleksandar Ilic (Anderlecht) heeft Vitesse ook een aanvaller op het oog. Volgens dagblad De Gelderlander proberen de Arnhemmers om voormalig Duits international Paulo Roberto Rink (30) aan te trekken. De van origine Braziliaanse spits, die dertien keer voor de Mannschaft uitkwam, speelt momenteel bij het Cypriotische Olympiakos Nicosia. De oud-speler van onder meer Bayer Leverkusen, 1. FC Nürnberg en Energie Cottbus heeft nog een contract tot medio 2005, maar hij mag transfervrij weg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties