Boffin tekent bij Standard

Boffin tekent bij Standard
Foto: © SC

Het is dan toch gebeurd. Danny Boffin speelt voor de rest van het seizoen bij Standard, met optie voor een tweede seizoen. De 38-jarige speler mag vertrekken bij Sint-Truiden, waar hij al een tijdje niet meer meespeelt.

Boffin tekende maandag al een voorcontract en legde dinsdag medische testen af. Daarna werd de transfer afgerond. In Standard zal Boffin met nummer 23 spelen. Hij ontmoet zijn nieuwe maats op stage in Portugal.

Sint-Truiden, waar Boffin niet meer tot de kern behoorde, vraagt geen transfersom voor de middenvelder. ''Uit erkentelijkheid voor Danny zal Sint-Truiden niet moeilijk doen'', zei Guy Mangelschots, technisch directeur bij STVV. Trainer Jacky Mathijssen is blij voor Boffin. ''Ik wil hem feliciteren met zijn transfer. Standard is een nieuwe uitdaging voor hem'', zegt hij.

''Wij zullen Boffin met open armen ontvangen'', zei Standard-trainer Dominique D'Onofrio eerder al. ''Dit is een heel goede zaak voor Standard. We hebben een kern van 24 spelers met daarin drie doelmannen en verschillende jonge spelers. Dat kan erg krap worden. Bovendien moeten we de eerste wedstrijden na de winterstop drie tot zes basisspelers missen.''

''Ondanks zijn 38 jaar vond ik Boffin vorig seizoen één van de beste spelers in de eerste klasse. Met heel veel ervaring en doorzicht ook. Hij is meer dan welkom'', zei D'Onofrio nog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties