Donetsk biedt 2,1 miljoen voor Touré

Donetsk biedt 2,1 miljoen voor Touré
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Sport/VoetbalMagazine werd hij vreemd genoeg als 'flop' bij de heenronde van Beveren SK vermeld, terwijl iedereen lovende woorden heeft voor Yaya Touré van de Waaslanders. Dat is nu gebleken uit een bod van de Oekraïense topper Shakthar Donetsk, die 2,1 miljoen euro veil hebben voor de amper 20-jarige middenvelder. Dat is ongeveer 85 miljoen oude Belgische franken.

Een kapitaalinjectie van 2,1 miljoen euro is een schitterende zaak voor Beveren. Al gaat dat geld niet integraal naar de club zelf. 840.000 euro zou rechtstreeks naar Beveren gaan, de rest is voor manager Jean-Marc Guillou, die zo weer kan investeren in zijn Ivoriaanse academie. Beveren-ondervoorzitter Jos De Colfmaeker zegt dat Donetsk een serieuze kandidaat is om Touré over te nemen. De kans dat de begaafde speler tijdens de winterstop verkocht wordt, is dus nu héél groot.

Trainer Helleputte vindt het jammer dat zijn sterkhouder moet vertrekken, maar hij is realistisch. 'De bedoeling is er geld van te maken en niet ze samen te houden om voor de titel te spelen. Touré is de beste speler die ik ooit trainde. Voor Touré zou het misschien beter zijn niet in het verre Oekraïne te gaan spelen, maar hun bod is wel super voor Beveren.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties