Debuut van Filip de Wilde bij Lokeren.

Debuut van Filip de Wilde bij Lokeren.
Foto: © SC

Vanavond maakt Filip De Wilde(39) zijn wederoptreden op de Belgische velden.De nieuwe doelman van Lokeren krijgt meteen een moeilijke opdracht,want de match in Sint-Truiden moet het begin worden van de wederopstanding van de tricolores. «Ik ben wat gespannen»,zegt De Wilde. «Maar dat is een positief gevoel. Ik heb dat nodig om een goede match te spelen.»

«Uiteraard kijk ik uit naar vanavond», zegt De Wilde. «Wat had je gedacht? Ik begin aan een nieuw hoofdstuk en wil me graag meteen van mijn beste zijde laten zien. Maar als blijkt dat ik vanavond niet veel werk krijg, heb ik dat nog veel liever.»

De Wilde kan alvast terugblikken op een prima stage in Turkije met zijn nieuwe ploeg. Voorzitter Roger Lambrecht en trainer Franky Van der Elst hadden enkel positieve woorden voor de ervaren doelman. «Ik houd zelf ook een goed gevoel over aan de stage en de wedstrijden die we daar gespeeld hebben», zegt De Wilde. «Ik ben tevreden over mijn eigen prestaties en die van de ploeg.»

FRISSE KOP

De Wilde leerde in Turkije ook de kwaliteit van zijn nieuwe ploegmaats kennen. Hoe schat hij de behoudskansen van Lokeren in? «Moeilijke vraag», reageert De Wilde. «In de twintig jaar dat ik voetballer ben heb ik geleerd om geen voorspellingen te doen, maar ik ben positief. Ik heb gemerkt dat de spelers een frisse kop hebben, dat er vertrouwen is en dat er bezieling is. Dat is goed. Maar gezien de plaats in de stand verwacht ik me toch aan moeilijke wedstrijden. Elke week een bekermatch noemen ze dat.»

«Vraag ook niet te veel van de nieuwkomers. Het zijn goede spelers, maar gun ze hun aanpassingsperiode. Pas over een paar maanden zullen ze op hun best zijn. Jammer genoeg heeft Lokeren niet de tijd om lang te wachten.» (BA)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties