Degradatiekandidaten sprokkelen punten

Vandaag sprokkelden 3 van de 5 voornaamste degradatiekandidaten punten. Lokeren en Bergen wisten zelfs te winnen van respectievelijk Sint-Truiden en Germinal Beerschot.

AA Gent hield de drie punten thuis tegen Beveren, dat in de afgelopen winterstop met Yaya Touré en Gilles Yapi Yapo twee belangrijke spelers zag vertrekken. Tjorven De Brul bracht Gent na een klein halfuurtje op voorsprong. Tien minuten later bracht Gent Beveren terug in de wedstrijd, want Dieter Dever kopte de bal in eigen doel. Uiteindelijk was het Zezeto die de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg besliste: tien minuten voor tijd trapte hij de 2-1 binnen.

In Lier deelden Lierse en Charleroi de punten. Scheidsrechter Burie was wellicht één van de opvallendste mannen op het veld: in de eerste helft floot hij een penalty voor Lierse, maar meteen daarna herzag hij die beslissing nadat hij met de lijnrechter gesproken had. Lierse reageerde geprikkeld en scoorde meteen daarna de 1-0 via Bjorn De Wilde. Charleroi moest echter niet onderdoen en kon vlak voor rust gelijkmaken via Dufer. Na rust ging Lierse nog even op zoek naar de overwinning, maar de wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Germinal Beerschot verloor zwaar op het veld van Bergen. Voor het eerst dit seizoen bracht Bergen mooi voetbal. Germinal Beerschot deed aanvankelijk goed mee, maar moest 10 minuten voor rust toch een treffer toestaan. Wat later kon Wamberto doorbreken, maar de Braziliaan werd neergehaald door Wim De Decker. Penalty oordeelde de scheidsrechter, wat meteen ook een rode kaart voor De Decker betekende. Slechter kon het haast niet voor Beerschot, al mocht men in Antwerpen wel weer even opgelucht ademhalen toen La Placa de penalty miste. La Placa maakte het echter goed na rust, want hij scoorde de 2-0 voor Beveren. Na een rode kaart voor Hoefkens vlak voor affluiten maakte Niemi er zelfs nog 3-0 van.

Lokeren wist eindelijk nog eens te winnen. Het deed dat met 1-2 op Staaien. Enkel de eerste 20 minuten, toen twee van de drie goals gemaakt werden, waren interessant. Al na 5 minuten kon Benjamin De Ceulaer alleen op doel af. De spits aarzelde niet, omspeelde De Wilde en trapte zo de 1-0 tegen de netten. Tien minuten later maakte nieuwkomer Tailson weer gelijk voor Lokeren. Vanaf dan werd de wedstrijd heel wat minder, tot Tailson vlak voor rust de 1-2 scoorde. De debutant zorgde zo met twee goals voor de vierde overwinning van Lokeren dit seizoen, want na rust kon Sint-Truiden niets meer terugdoen.