Standard en Moeskroen in evenwicht

Standard heeft vandaag in extremis een puntje uit de brand kunnen slepen tegen Moeskroen. Emile Mpenza bracht Standard al na 10 minuten op voorsprong, maar daarna gaven de Rouches de wedstrijd uit handen. Toch kon Moeskroen voor rust niet meer tegen prikken.

Vlak na rust deed het dat wel: Dugardein knalde de 1-1 achter Carini, wat het startsein van een heus Moeskroenoffensief betekende. Enkele minuten later stond het zelfs al 1-3 dankzij twee goals van Luigi Pieroni. Moeskroen was zelfs dicht bij de 1-4, maar Pieroni miste een opgelegde kans. De lijnrechter hielden Standard uiteindelijk nog in de wedstrijd, want hij vlagde enkele keren de Moeskroenspitsen onterecht af. In de blessuretijd kon Turaci dan nog de 2-3 maken, waarna Mpenza een terecht toegekende penalty na een handsball binnentrapte.