Verrassingen bij de vleet

Verrassingen bij de vleet
Foto: © SC

Op de 18de speeldag werden uiteindelijk leider Rapid Wezemaal en Eva's Kumtich de grote winnaars.

De eerste verrassing was de onverwachte thuisnederlaag van dichtste achtervolger RSC Anderlecht tegen Zuid-West-Vlaanderen. ,,We creëerden overigens de meeste kansen. Bovendien kreeg de Anderlechtse doelvrouw Gave Van Poucke slechts geel voor hands buiten de ,,16''. Reglementair was hier rood op zijn plaats. Net voor rust scoorde Christine Saelens de enige treffer na inzenden van Wendy Seynaeve. Na de hervatting predikte Anderlecht steriele druk alhoewel we tweemaal via Seynaeve en Agneta De Keyzer de betere kansen afdwongen'' aldus Zuid-West secretaris Jacques De Keyzer.

De tweede verrassing situeerde zich in het Walenland bij Stand. Luik. Daar ging Eva's Kumtich niet enkel winnen maar snoepten tevens de Ferriguzzi-formatie de derde plaats af. Het doelpunt van Ils Goris 20 minuten voor het eindsignaal kon de thuisploeg niet meer goed maken.

Een derde onverwachte score kwam op het bord bij Lentezon Beerse. ,,Stuntploeg'' Oud-Heverlee Leuven zag immers een wenkende zege door de neus geboord. Bij het ingaan van het slotkwartier scoorde OHL de openingstreffer en niets bleek een zege in de weg te staan. Er werd echter geen rekening gehouden met de opgerukte wisseldoelvrouw Van de Vonder. Haar lucratieve kopbal na hoekschop zorgde voor uitbundige vreugde bij Beerse en een ijskoud stortbad voor perplexe bezoeksters.

Leider Rapid Wezemaal had tegen Hewian Girls Lanaken eigenlijk weinig problemen. In de eerste helft scoorde Kristel Verhelst terwijl na de hervatting Cindy Put en Femke Maes orde op zaken stelden.

Opex Oostende gaf rode lantaarn SK Lebeke-Aalst geen enkele schijn van een kans. Met zeven voltreffers werden de bezoeksters onder de graszoden gestopt. VCE Aalst bleek de ganse wedstrijd de beter voetballende ploeg tegen Zultse. ,,Nochtans werden we vrij vroeg koud gepakt toen Zultse de openeningstreffer scoorde na vijf minuten. Dit keer lieten we de kopjes niet hangen. Het werd ons echter uitermate bemoeilijkt door een stug defensief Zultse die, behalve één spits, iedereen achteraan hield. We bleven niettemin met lange ballen de bezoeksters onder druk houden'' aldus VCE-trainster Saskia Molly. ,,Na de hervatting opteerde ik voor enkele wissels. Het was slechts in de slotfase dat Marijke Callebaut, terug uit Amerika, gelijkstelde. We bleven de pressie hoog houden en dat zou twee minuten later de verdiende zege opleveren via Sarah Poedts''.

Sinaai Girls nestelde zich, na het puntenverlies van OHL en Lanaken, intussen op een zesde plaats. Tegen mede-hekkensluiter Microob Veltem zorgden Peggy Audenaert (2) en Angelique De Wulf voor een vlotte overwinning.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties