Voorbeschouwing STVV-Lokeren

Voorbeschouwing STVV-Lokeren
Foto: © SC

Lokeren speelde vorig seizoen een knap seizoen met een uefacup ticket als toetje. Vanuit een sterke defensie, een defensie waarin Paul Put slaagde om verschillende nationaliteiten goed te laten samenspelen, een verrassend inventief middenveld en een sterke spits Bangoura.Voor het seizoensbegin vertrok Bangoura, een euvel dat de waaslanders nooit hebben kunnen oplossen, alhoewel ze nu met Bancé terug een goudhaantje rondlopen hebben, maar die zoektocht duurde te lang. Baldvindsson de eerste keuze heeft zich namelijk niet kunnen doorzetten.

In het middenveld halen de drie IJslander niet het niveau van vorig seizoen, vooral Kristinsson vorig seizoen bij momenten de beste voetballer op de Belgische velden zit dit seizoen in een serieuze vormcrisis. Ook het extra sportieve is dit seizoen meer kommer en kwel, voorzitter Lambrechts probeert zijn Lokeren onder zijn controle te houden maar lijkt er meer en meer in te verzuipen met als dieptepunt de soap rond Put.

Paul Put moest dus vertrekken en werd vervangen door Van der Elst, Franky een trainer die bij GBA al het etiket te braaf kreeg moet nu dus dit Lokeren terug op de rails krijgen. Het begon goed met een klinkende zege tegen een toen zwalpend Club Brugge, maar deze winst kreeg geen vervolg.Veel voordeel heeft Lokeren nog niet gehaald uit de trainerswissel, maar nu toch een verschil Van der Elst krijgt wat Put niet kreeg, versterking, en hoe, 5 nieuwe spelers werden binnengehaald met vooral in het oog springend de terugkeer naar Belgie van Filip De Wilde. De Wilde heeft een zware taak want buiten het gewone keeperswerk zal hij ook zijn mentaal nu zwakkere verdediging moeten leiding geven, maar dat mag voor zo een ervaren man als De Wilde geen probleem zijn, eerder een uitdaging.

Met al die aankopen moet het voor het Mathyssen onmogelijk zijn om op voorhand een perfect oordeel te vellen over de Waaslanders. Het systeem zal wel ongeveer blijven maar de specifieke kenmerken van de nieuwkomers kunnen stvv wel eens voor problemen zetten. Dit Lokeren zal dadelijk goed aan de terugronde willen beginnen, punten pakken op Staaien dus. De motivatie zal er zijn. Maar verwacht geen offensief Sporting, daarvoor zijn hun problemen nog te groot. Te Belangrijke spelers zoals Bancé; De Beule en Gretarsson zijn onbeschikbaar.

En hoe zit het bij STVV, geen spelers bijgekomen maar ook bij de kanaries is het zoals iedere wedstrijd dit jaar gissen naar een systeem en kernspelers. Wat bv bij Marcos Pereira, nog in beeld geweest bij Lokeren. Eerst moet hij weg, dan mag hij niet meer weg, met als resultaat een speler die zelf niet meer weet wat hij ervan moet denken. Als Mathyssen ditmaal Marcos nog langs de ploeg laat dan zullen we Marcos niet meer terugzien in het shirt van stvv. Hoe wordt de onbeschikbaarheid van Mbona opgevangen, Pereira het punt in of Van Geel of schuift Jochen Jannsen terug de diepte in, plaats die hij liever niet prefereert, met dan Buvens in steun achter hem? Doelman, verdediging en middenveld die staan er, de vraag is hoe lost Mathyssen de problemen in de aanval op.

Het is niet denkbaar dat Mathyssen niet voluit voor offensief voetbal denkt, dit Lokeren moet je dadelijk bij de keel grijpen, ervoor zorgen dat de ploeg in de wedstrijd het vertrouwen niet kan opladen. Mijn basiskern is terug de typische 4-3-3, nl in doel Belic, verdediging Voets, Hayen, Dello, Caers, middenveld Delorge, Verjans, Vrancken, met een hoog spelende Verjans, vooraan Janssen , terugvallend op links, Pereira diep en op rechts De Ceulaer( op voorwaarde dat Vrancken het gat in zijn rug dat er altijd is afdekt.). Buvens zet ik op de bank omdat er volledige controle over het middenveld moet zijn en tegen Brugge heeft Verjans bewezen dat als hij hoog opereert dit STVV meer mogelijkheden heeft. Janssen op links, daardoor kan hij ook iets meer terug komen werken en wordt zijn rechter levensgevaarlijk bij het naar binnenkomen. Pereira diep, kan een bal bijhouden of fout uitloken zodat de ploeg terug kan opschuiven en heeft bij de reserven bewezen dat hij de goal nog weet staan. Het is belangrijk dat Vrancken en Delorge goed in positie blijven maar de twee backs Voets en Caers moeten wel de diepte gaan zoeken, de twee controlerende middenvelders schermen dan hun rug af.

Het zal geen makkie worden tegen een geconcentreerd Lokeren dat in blok zal aantreden, maar deze klus kan geklaard worden
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties