Genk verliest weer punten

RC Genk heeft weer punten laten liggen. Vorige week verloor het in Charleroi, vandaag speelde het thuis 1-1 gelijk tegen Germinal Beerschot.

Het was Cedric Roussel die de thuisploeg op voorsprong bracht. Na een halfuur spelen legde Genk een mooie actie op de mat. Chatelle passeerde op de rechterflank zijn bewaker maar Vandenbergh wist niets met de uitstekende voorzet aan te vangen. Vlak voor rust kon Claessens dreigen maar zijn kopbal werd door Luciano gepakt.

RC Genk kwam na de pauze veel gretiger uit de kleedkamer en nam het spel nu veel nadrukkelijker in handen. Chatelle pakte weer uit met een mooie actie maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Tien minuten later is het dan toch raak voor de thuisploeg. Een schot van Daerden werd slecht ontzet door doelman Luciano en daar profiteerde Roussel van om de 1-0 tegen de netten te tikken. Het wedstrijdtempo daalde sterk na de openingstreffer en daar konnen de bezoekers van profiteren. Cooreman pakte na een ingestudeerd nummertje uit met een kanonschot dat Moons geen kans bood, 1-1. Genk probeerde nog een slotoffensief maar de bal raakte er niet meer in.