Lokeren stelde al 33 spelers op

Lokeren stelde al 33 spelers op
Foto: © SC

Sporting Lokeren stelde al 33 spelers op in de competitie. Een voetbalploeg telt 11 spelers op het veld, zo wetende dat Sporting Lokeren al 3 teams heeft opgesteld en dat al na 20 wedstrijden: vier doelmannen, twaalf verdedigers, negen middenvelders en maar liefst acht aanvallers.

Lokeren-voorzitter Roger Lambracht had liever geen dure affaire meegemaakt. Zo legt hij uit dat het komt door vele blessures die ze dit seizoen hebben gehad. Of is het de schuld van een slecht seizoen dat men zoveel wisselt? 'Nee, we moeten de zaken niet omdraaien. Het is door de blessures dat men minder resultaten neerzet.' Lokeren haalde tijdens de winterstop 5 spelers binnen. Ze hebben veel blessures dus die blessures wegen op het budget van Sporting Lokeren.

'Deze situatie is tijdelijk. De nieuwe spelers hebben maar een contract voor een half seizoen.' Na dit seizoen wil Lokeren de spelerskern afslanken naar 15 spelers en bij het begin van het volgende seizoen zou men met 22 spelers willen beginnen. Dus een team minder dan dit seizoen.

Andere degradatiekandidaten tasten diep in het spelersarsenaal. Zo was Antwerp vorige seizoen koploper in het lijstje van opgestelde spelers en het doet dit seizoen weer zijn best om weer de koppositie in te nemen. Bij Bergen dat Italiaans wordt gekleurd en bij het rumoerige Charleroi klaagt men erg om de financiële situatie van hun ploeg, maar het belet hun niet om 26 of 27 spelers op de spelerlijst te zetten. Bij Westerlo pakt het men zuiniger aan en ook beter. Westerlo stelde 20 spelers op dit seizoen en staat momenteel op een goede 6de plaats in de competitie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties