Het gaat slecht met Lierse

Het gaat slecht met Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De financiƫle situatie in Lierse is slechter dan algemeen gedacht. De spelers hebben hun loon van de maand december nog steeds niet ontvangen. Maar volgens voorzitter Vets zouden de betalingen vandaag nog inorde worden gebracht. De reden dat de spelers nog niet betaald werden is dat Lierse een cash flow probleem heeft. Volgens Vets zouden er nooit betalingsproblemen zijn als verschillende mensen hun miljoenenschuld aan Lierse eens zouden aflossen.

De achterstallige lonen zouden dus eerstdaags inorde komen, maar de licentie behalen wordt heel wat moeilijker dan de voorbije jaren. 'In het verleden hadden we soms ook moeite met die licentie, maar die problemen werden steeds opgelost, en dat gaan we dit jaar ook doen.' aldus Vets. Lierse heeft nog verscheidene schulden bij de KBVB en de RSZ.

Als Lierse zich kan redden van een financiele ondergang, zal de ploeg het volgend seizoen ook sportief niet makkelijk krijgen. Verscheidene spelers moeten inleveren of vertrekken, en dit geld ook voor hoofdtrainer Emillio Ferrera, die waarschijnlijk de club zal verlaten. Al wil Vets daar niets van weten: 'we zaten deze week nog een onderhoud en daar werd niet gesproken over loonsverlagingen of verhogingen.' Aldus voorzitter Gaston Vets aan VRT Teletekst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties