Slechts spanning om derde plaats

Slechts spanning om derde plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 21ste speeldag is er slechts spanning om de derde plaats. Leider Wezemaal en vice-koploper RSC Anderlecht zijn immers buiten schot.

Het gaat dus om die derde stek waarvoor Stand. Luik, Eva's Kumtich en Zuid-West-Vlaanderen nog steeds in de running zijn.Met nog zes wedstrijden voor de boeg evident dat wie punten laat liggen zijn kansen minimaliseert voor die laatste podiumplaats.

Leider R. Wezemaal mag in wezen niet de minste problemen krijgen met DVC Aalst. In de heenronde slikten de ajuintjes zeven doelpunten. Zegt al voldoende omtrent het waardeverschil. RSC Anderlecht heeft trouwens de gemakkelijkste hap met de komst van rode lantaarn SL Lebeke-Aalst. Hopelijk kunnen de bezoeksters een afgang zoals in de heenronde vermijden. Achttien doelpunten incasseren is nooit prettig.

Stand. Luik reist naar Zultse VV met in het achterhoofd de gedachte dat ze in de heenronde niet verder kwamen dan een puntendeling. In de optiek van die derde plaats zou een puntendeling een lelijke streep door de Waalse rekening betekenen.

Eva's Kumtich staat evenmin voor een rustige klus bij Sinaai Girls. Vooral op eigen veld kan de Wase ploeg fel van zich afbijten. Bovendien hebben ze niets te verliezen. Kunnen met gerust gemoed de strijd aangaan.

Voor de tweede maal speelt Zuid-West-Vlaanderen zijn thuismatch op zondag tegen Lentezon Beerse. Voor Zuid-West moet deze partij een gemakkelijke opgave zijn om drie punten te pakken.

Oud-Heverlee Leuven resideert op de grens van linker en rechterkolom. In het Brabantse derby tegen het veroordeelde Microob Veltem moet de Brodelet-armada de kans grijpen zich vaster in de linkerkolom te settelen. Vooral om dat Sinaai meer kans heeft te verliezen dan OHL tegen Veltem. Winnen is het ordewoord!

Met Hewian Girls Lanaken en Opex Oostende staan twee ploegen tegenover mekaar die nog een stap hoger willen de rangtabel. Lanaken kan nog linkerkolom halen, de kustploeg ambieert een negende plaats. In de heenronde bleven ze mekaar evenwaardig. Het Limburgse thuisvoordeel kan nu het verschil maken.

Nog meegeven dat de uitgestelde 20ste speeldag (31 januari 2004) wordt gespeeld op 14 februari. Deze datum was overigens aangeduid als een vrije dag.

Tenslotte speelt de nationale A-ploeg op zondag 29 februari een interland in en tegen Spanje. Op zondag 7 maart is er het duel Belgie-Noorwegen in Grimbergen (Strombeek-Bever).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties