Een gedevalueerde topper

Een gedevalueerde topper
Foto: © SC

Op de 24ste speeldag staat Stand. Luik-Rapid Wezemaal geprogrammeerd. In deze wedstrijd kan Wezemaal zich mits één punt mathematisch tot kampioen kronen.

Eigenlijk is dit duel een gedevalueerde topper want de Waalse ploeg kan enkel nog een derde plaats bemachtigen. Voor Wezemaal kunnen zaterdag allicht de feestelijkheden beginnen. Eigenaardig toch...Wezemaal was oppermachtig en moest blijven wachten tot in het slot van de competitie om voluit de champagne te mogen ontkurken. Alhoewel, voetbal en de logica zijn ver te zoeken, trouwens nooit te vinden. Of is de pandoering die de Waalse vrouwen in de heenronde van Wezemaal incasseerden (7-0) een voorteken van een Wezemaalse feestnacht?

Eva's Kumtich krijgt het bezoek van gouwgenoot Oud-Heverlee en dat kan een boeiende partij worden. Kumtich verdedigd zijn derde, OHL zijn zesde plaats. Verlies voor één van beide kan die posities doen wankelen.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg mag RSC Anderlecht zich bijna zeker vice-kampioen noemen. Tegen Hewian Lanaken kunnen de Brusselse vrouwen dat nog eventjes in de ,,the picture'' zetten. Anderzijds kan Lanaken die verdienstelijke zevende plaats op de tabel nog verliezen wegens een aandringend Sinaai Girls.

De Wase club kan immers mits winst in het thuisderby tegen Zultse over de Limburgse ploeg wippen. Daarentegen kan Zultse mits puntenwinst definitief het behoud in eerste klasse vastleggen.

Na twee magere wedstrijden tegen E. Aalst en Kumtich en een 1 op 6 moet Zuid-West-Vlaanderen kunnen afrekenen met uittredend kampioen SK Lebeke-Aalst. Wellicht worden het, zoals in de heenronde, geen 14 doelpunten. Maar winnen moet Zuid-West zeker kunnnen bewerkstelligen.

Wat graag zou E. Aalst die 9de plaats willen vasthouden. Het resultaat trouwens van een mooie remonte in dit competitieslot. Bij Opex Oostende wordt het evenwel geen sinecure want ook de kustploeg kan zonder nadenken het offensief prediken.

In de heenronde boekte Microob Veltem één van zijn schaarse overwinningen bij Lentezon Beerse. Evident dat Lentezon op sportieve weerwraak aast tegen een ploeg die al met anderhalve been in tweede nationale staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties