Voorbeschouwing STVV-Bergen

Voorbeschouwing STVV-Bergen
Foto: © SC

Het Bergen dat naar Staaien afgezakt komt, lijkt in niets meer op de degradatiekandidaat die door STVV in het Stade Charles Tondreau geklopt werd met 3-4. Het wordt ook erg onwaarschijnlijk dat de score dit weekend weer zo hoog oploopt, want l’Albert heeft ondertussen zijn defensie op punt staan en STVV was thuis tot nu toe niet echt een toonbeeld van scorend vermogen.

Catenaccio-coach Brio pakt steevast uit met een 4-5-1, waarbij de Finse spits Niemi de speerpunt vormt. De aanvaller, die tijdens the winterstop neerstreek in het Henegouwse, wordt vanuit het middenveld ondersteund door de geniale Wamberto, op overschot bij Ajax, maar duidelijk nog klasse op overschot om in de Belgische competitie uit te blinken.

Beide aanwinsten zijn te danken aan het feit dat de club van di Rupio zijn stadion rustig kan aanpassen met de nodige overheidsgelden en dus de eigen zuurverdiende centjes wel in de nodige versterking kan pompen. Ook in de verdediging lopen er bij de Walen dus een hoop nieuwe gezichten, met een sterk Italiaanse inslag. Centraal waakt het duo Roberto Mirri (ex-Empoli) en Alberto Malusci, Yoldas (ex-Genk) neemt de rechtsachterpositie voor zijn rekening en El Araichi beschermt de flank op links. Ook het middenveld ruikt naar het calcio met rechts de 17-jarige Cardascio en Alessio Scarchilli naast Suray, één van de weinige overlevers van het begin van het seizoen. Marco Casto op links houdt eveneens nog stand in de selectie, maar wordt indien nodig vervangen door de meer offensief ingestelde Kenmogne.

Van STVV kan verwacht worden dat Mathijssen vasthoudt aan de bezetting die op Standard onverwacht een puntje oogstte, zij het met enkele wijzigingen in de concrete invulling. Vooraan mag, in plaats van Timmy Broux, Désiré Mbonabucya wellicht zijn perikelen met het gerecht van zich afspelen. Met de steun van het STVV-publiek moet dit voldoende motivatie zijn voor de Rwandees om nog eens te flitsen zoals vorig seizoen, als het mentaal ondertussen al terug goed zit bij de goalgetter. In steun op links blijft Vangeel op zoek naar zijn beste vorm en mag Jochen Janssen het waarschijnlijk nog eens proberen vanuit een wat teruggezakte positie. Probleem op het middenveld in deze opstelling wa tot nu toe het feit dat het middenveld met een verdedigend ingesteld trio te weinig creativiteit wist te brengen. Met het uitvallen van Wouter Vrancken wordt Mathijssen waarschijnlijk wel verplicht om met Buvens of Van Imschoot een meer opbouwend alternatief in te voegen. Aan hen om te bewijzen dat ze weldegelijk de openingen kunnen vinden en de aanvallers in stelling brengen. In die aanval snakt heel Staaien ook weer naar het dartele voetballend vermogen van Benji De Ceulaer.

Achteraan bracht het duo Dello-Baratto tegen de Rouches een ijzersterke vertoning en ook nu moet de complementariteit van beide spelers helpen bij het afrekenen met het aanvallend compartiment van Bergen. Op de rechts- en linksachterpositie krijgen Jacquemyn en Caers verder de kans om vertrouwen op te doen en naar een hoger niveau toe te groeien.

Tenzij STVV snel scoort, kan een erg gesloten wedstrijd verwacht worden, hoewel RAEC Mons ondertussen zich toch al een eind uit de buurt van de degradatieplaatsen gehesen heeft. Het ligt echter niet in de aard van trainer Brio om er een open en aangename partij eindeseizoensvoetbal van te maken. En dus is het aan de Kanaries om iets te bewijzen en in moeilijke omstandigheden iets voor hun toch al zo weinig verwende publiek op de mat te brengen... Afwachten of dat lukt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties