Marseille schakelt Inter uit

Olympique Marseille heeft zich verrassend gekwalificeerd voor de halve finales van de UEFA Cup en mag stilletjes hopen op meer. L'OM won gisteren met 0-1 bij Inter.

Marseille had eerder ook al de thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen. Meriem scoorde in de 74ste minuut de winnende treffer in een wedstrijd vol gele kaarten. Vijfmaal kreeg een bezoekende speler geel, Inter kreeg drie kartonnen te verwerken. In de halve finale neemt Marseille het op tegen Newcastle United, een open strijd dus. The Magpies toonden gisteren tegen PSV dat ze gewend zijn een niveau hoger te spelen. In de eerste helft waren de Eindhovenaren barslecht en kregen geen poot aan de grond tegen de felle Engelsen. Shearer kopte na negen minuten al raak. Na de rust maakte Kezman vanop de stip gelijk. Het was zowat het enige wapenfeit van de bezoekers. Maar Welsh international Gary Speed kopte de PSV-droom weer helemaal stuk.

Villarreal is een andere verrassende halve finalist, al mogen we niet vergeten dat het team sterren als Riquelme, Sony Anderson en Garcia in z'n rangen telt. Het won met 2-0 van de runner-up van vorig seizoen, Celtic Glasgow. In Schotland haalde het ook al een knap 1-1 gelijkspel. Villarreal plaatste zich via de Intertoto voor de UEFA Cup. In die halve finale neemt Villarreal het op tegen favoriet Valencia. De ploeg uit Mestella won de terugwedstrijd tegen Bordeaux met dezelfde cijfers als het heenduel: 2-1. De nummer één uit Spanje kwam op geen enkel moment in de problemen. Het liep uit tot 2-0 en won verdiend.